«Συνδικαιούχοι στο λογαριασμό της μητέρας μου τα παιδιά μου» λέει η Βαλαβάνη

«Σήκωσε 100.000 στις 18/6 - Φοβήθηκε επειδή άκουγε στην τηλεόραση για Grexit»

«Συνδικαιούχοι στο λογαριασμό της μητέρας μου τα παιδιά μου» λέει η Βαλαβάνη

Απαντήσεις και διευκρινήσεις για το θέμα με την ανάληψη από τη μητέρα της μεγάλου ποσού από την τράπεζα πριν επιβληθούν τα capital controls έδωσε (και) σήμερα η Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στο Mega.

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν η μητέρα της δεν «σήκωσε» 200.000, όπως γράφτηκε, αλλά 100.000 ευρώ και πως αυτό έγινε στις 18/6. «Τότε πηγαίναμε για συμφωνία. Το δημοψήφισμα ήταν την άλλη Παρασκευή. Εμείς φτιάχναμε τις δικές μας προτάσεις σε 46 σελίδες και πηγαίναμε για συμφωνία. Η ιστορία των capital controls δεν υπήρχε παρά 10 μέρες μετά. Κανένας, ούτε ο πρωθυπουργός δεν περίμεναν ότι θα σταματήσει ο ELA» τόνισε η κα Βαλαβάνη.

Η κα Βαλαβάνη διέψευσε ότι είχε οιαδήποτε ανάμειξη στο θέμα και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου».

Η ίδια, δήλωσε ότι η μητέρα της πήρε τα χρήματα μέσω του λογιστή της ενώ αποκάλυψε ότι «αρχικά ζήτησε 50.000 ευρώ, αλλά έπρεπε να σπάσει μια προθεσμιακή κατάθεση». Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι μετέφερε τα χρήματα υπάλληλος της τράπεζας. Μάλιστα, εξήγησε ότι ο λόγος που το έκανε είναι επειδή «φοβήθηκε ακούγοντας στις τηλεοράσεις ότι θα πάμε σε Grexit».

«Έχω μιλήσει τόσες φορές με τη μάνα μου που δεν είχα μιλήσει από το Γενάρη που υπουργοποιήθηκα» είπε στη συνέχεια η πρώην αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ, για να προσθέσει: «Μου έλεγε συνέχεια “παιδί μου, παραιτήσου” επειδή σε αυτό το υπουργείο όλοι σπιλώνονται. Μου έλεγε ότι θα σπιλώσω το όνομα των Βαλαβάνηδων».

Στη συνέχεια, η κα Βαλαβάνη είπε ότι συνδικαιούχοι στον λογαριασμό της μητέρας της είναι τα δύο παιδιά της πρώην αναπληρώτριας ΥΠΟΙΚ.

Ακόμα, ζήτησε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει μιλήσει με τη μητέρα της εκείνες τις ημέρες.

Κατήγγειλε ότι: ''Όταν παραλάβαμε την ΕΥΠ έλειπαν βαλιτσάκια''

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ π��ρέλαβε την ΕΥΠ τον Ιανουάριο ως κυβέρνηση έλειπαν κάποια βαλιτσάκια. "Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, γιατί δεν γνωρίζω" τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top