«Πάγωμα» πλειστηριασμών ζήτησε η κυβέρνηση – τι ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος

Πότε θα έρθουν τα νομοσχέδια για τους αγρότες και τις πρόωρες συντάξεις

«Πάγωμα» πλειστηριασμών ζήτησε η κυβέρνηση – τι ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος

Ακόμα ένα δύσκολο μέτρο, εκείνο των πλειστηριασμών για την α’ κατοικία, ζήτησε να μετατεθεί χρονικά η κυβέρνηση, καθώς η ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης στη Βουλή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, μετά και την «αιμορραγία» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη ψηφοφορία.

Λίγες ώρες αφότου βγήκαν από το «πακέτο» της Τετάρτης οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη φορολόγηση των αγροτών, ο Γ. Σταθάκης υπέβαλε και περιμένει απάντηση από τους θεσμούς στο αίτημα για «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ως το τέλος του έτους.

Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως η ελληνική πλευρά πρόσθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για το μορατόριουμ της πρώτης κατοικίας, ενώ παράλληλα τόνισε πως τα δύο νομοσχέδια, για τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο, την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Έτσι, η συζήτηση και ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή θα αφορά:

- Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη και

- Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top