«Τρίζει» η κυβέρνηση: Απέσυραν τα μέτρα για πρόωρες συντάξεις και αγρότες!

Πολλαπλά μηνύματα στις παραδόσεις-παραλαβές – Το tweet Παπαδημούλη για εκλογές

«Τρίζει» η κυβέρνηση: Απέσυραν τα μέτρα για πρόωρες συντάξεις και αγρότες!
Για τα καλά φαίνεται πως τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης από τα σκληρά μέτρα που πρέπει να περάσει η Βουλή στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για τη συμφωνία με τους δανειστές για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.
Ήδη, το Μέγαρο Μαξίμου φοβούμενο μια ανταρσία που ίσως έθετε την κυβέρνηση προ των πυλών της εξόδου, και μάλιστα αμέσως μετά από έναν ανασχηματισμό, έκανε όπισθεν όσον αφορά τα σκληρά μέτρα για τις πρόωρες συνταξιοδότησεις και τη φορολόγηση των αγροτών και έτσι δεν θα περιλαμβάνονται στην ψηφοφορία της Τετάρτης.
Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, η ψηφοφορία της Τετάρτης θα αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, «ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη», και την ενσωμάτωσης της οδηγίας BRRD για τις τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δέχθηκε μεγάλες πιέσεις και προκειμένου να χαθεί και το «όριο» των 120 βουλευτών, αποφάσισε να κάνει πίσω.
Ειδικά για τους αγρότες, όμως, φαίνεται πως δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα μόνο η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση καθώς ήδη πολλοί γαλάζιοι βουλευτές της περιφέρειας είχαν διαμηνύσει στη Συγγρού ότι δεν θα στηρίξουν νέα μέτρα κατά των αγροτών και μάλιστα τη στιγμή που δεν θα τα ψηφίζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, προκύπτει το μείζον ερώτημα του πότε θα έρθουν τελικά αυτά τα μέτρα για ψήφιση καθώς είναι στα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία με τους δανειστές, οι οποίοι -μάλλον- δύσκολα θα κάνουν πίσω…
Πολλαπλά μηνύματα στις παραδόσεις-παραλαβές
Την ίδια ώρα, πάντως, ο αντιμνημονιακός αγώνας εντός του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις αποχωρούντων (και μη) υπουργών στις παραδόσεις-παραλαβές.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έσπευσε να δηλώσει ότι θα αγωνιστεί «ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε λόγο για αγώνα προκειμένου «η υποχώρηση να είναι προσωρινή».
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ξέθαψε το… τσεκούρι του πολέμου δηλώνοντας πως η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα καθώς «δεν κατατέθηκαν τα όπλα»!
Το tweet Παπαδημούλη για εκλογές
Σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τους διαφωνούντες στέλνει, εξάλλου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ανοικτά για εκλογές αλλά αφού έχει κλείσει η συμφωνία, προειδοποιώντας με κατάρρευση της χώρας.
«Ολοκλήρωση συμφωνίας, ελάφρυνση του χρέους, μέτρα κατά φοροδιαφυγής-διαφθοράς. Εκλογές μετά. Αν "πέσει" η κυβέρνηση Τσίπρα, "πέφτει" η χώρα» έγραψε στο twitter.
παπαδιμ.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top