Η κρίσιμη ψηφοφορία: Μήνυμα από Μαξίμου για εξελίξεις αν χαθεί το «όριο» των 120

Συνεργάτες του πρωθυπουργού συνδέουν την επιβίωση της κυβέρνησης με την ψηφοφορία

Μήνυμα στην ΚΟ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων την ερχόμενη Τετάρτη στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου.
Την ώρα που ήδη υπάρχουν ψίθυροι ακόμη και εντός της κυβέρνησης για πιθανές εκλογές το φθινόπωρο, συνεργάτες του πρωθυπουργού στέλνουν προειδοποιητικό σήμα ακόμη και για άμεσες εξελίξεις σε περίπτωση που χαθεί η πλειοψηφία των 120 βουλευτών.
Με τις διαρροές της προηγούμενης ψηφοφορίας να είναι 39, ο κυβερνητικός συνασπισμός μετρά πλέον 123 βουλευτές.
Σε πρώτη φάση, το μήνυμα πάει σε αυτούς, για να στηρίξουν και πάλι την κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν ή όχι με τα δύσκολα μέτρα. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που έχει επισημάνει πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας, ότι διαφωνεί με την πολιτική αυτή αλλά δεν υπάρχει επί της ουσίας εναλλακτικός δρόμος.
Σε δεύτερη φάση, το μήνυμα αφορά τα 6 «παρών» και τη μία απουσία της προηγούμενης Τετάρτης. Το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί στάση αναμονής, δίνοντας άτυπα στους 7 αυτούς βουλευτές μια δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση που στηρίξουν τα μέτρα στην ερχόμενη ψηφοφορία.
Όσον αφορά τα 32 «όχι», συνεργάτες του πρωθυπουργού στέλνουν το σαφές μήνυμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινή πορεία σε περίπτωση που συνεχιστεί η διαφοροποίηση και η καταψήφιση. Ήδη, ο πρωθυπουργός είχε πει με νόημα πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν αριστεροί που θα «ρίξουν» μια αριστερή κυβέρνηση, επιχειρώντας να θέσει τους διαφωνούντες προ των ευθυνών τους. Με την Αριστερή Πλατφόρμα να μπαίνει «στον πάγο» μετά και τον ανασχηματισμό, σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είπε ��αρακτηριστικά πως «η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία».