Το άγνωστο τηλεφώνημα του Κώστα Καραμανλή στον Αλέξη Τσίπρα

Τι του είπε ο πρώην Πρωθυπουργός μετά τη δραματική μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής

​Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα συμπαράστασης δέχθηκε ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη δραματική μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής, από τον Κώστα Καραμανλή.

«Να γνωρίζεις ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Θα στηρίξει στη Βουλή τη συμφωνία» φέρεται να διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην Πρωθυπουργός.

Έπειτα από 17 ώρες δραματικών διαπραγματεύσεων, και ενώ το εφιαλτικό σενάριο του Grexit παραμόνευε, η συμφωνία που έκλεισε ο Πρωθυπουργός ήταν "βαριά". Ήξερε μάλιστα, επιστρέφοντας ότι η μια τέτοια συμφωνία θα ήταν δύσκολο να περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς σοβαρές απώλειες. Μόνη παρηγοριά, η διαβεβαίωση των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης ότι θα τον στηρίξουν.

«Με τόνωσε» ήταν η φράση που εκστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ολοκληρώθηκε το τηλεφώνημα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Γεγονός είναι ότι ο ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν ανήσυχος όλους τους τελευταίους μήνες της διαπραγμάτευσης και παρότρυνε μέσω συνομιλητών του πολλές φορές την κυβέρνηση να κλείσει την περίφημη συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί το Grexit.