ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ κούρεμα χρέους η Μέρκελ: «Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εκτός ευρωζώνης»

Κάνει αναφορά στο Grexit η Γερμανίδα καγκελάριος

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ κούρεμα χρέους η Μέρκελ: «Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εκτός ευρωζώνης»

​Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος για Grexit, αφήνει να εννοηθεί η Άνγκελα Μέρκελ με τα λεγόμενα της στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.

«Κούρεμα χρέους μπορεί να γίνει μόνο εκτός ευρωζώνης. Μπορεί να συζητηθεί αλλαγή στις λήξεις των δανείων και μείωση επιτοκίων για την Ελλάδα μετά την πρώτη επιτυχημένη αξιολόγηση του νέου προγράμματος» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε πως:

«Τα capital controls παραμένουν σε ισχύ στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι κανονική ζωή, έτσι πρέπει να διαπραγματευτούμε γρήγορα. Η μόνη επιλογή είναι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα, διαφορετικά θα υπάρχει μια χαοτική κατάσταση».

Μάλιστα ανέφερε το «Grexit», χρεώνοντας το στον Σόιμπλε, καθώ�� είπε χαρακτηριστικά: «Η πρόταση του Σόιμπλε για Grexit ήταν στο τραπέζι, όμως επιλέξαμε άλλη επιλογή».

Ακόμη είπε ότι «Υπάρχει μια εντολή για διαπραγματεύσεις για νέα βοήθεια για την Ελλάδα και τώρα πρέπει να γίνει γρήγορα διαπραγμάτευση για ένα νέο πακέτο βοήθειας», τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις της ανέβαλλαν για πολύ καιρό τις μεταρρυθμίσεις.΄

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες που θέλουν την ίδια και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ελληνική κρίση. Διαμάχη για την πορεία στην κρίση με την Ελλάδα δεν υπάρχει, ξεκαθάρισε. «Σε μένα δεν ήρθε κανείς να μου ζητήσει την παραίτησή του», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «ο υπουργός Οικονομικών τώρα θα κάνει τις διαπραγματεύσεις, όπως κι εγώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top