Στρος Καν : Τρομακτικές οι συνθήκες διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα

Θετικά σχόλια για τον Ολάντ αλλά και για την Μέρκελ

Στρος Καν : Τρομακτικές οι συνθήκες διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα
«Προς τους φίλους μου Γερμανούς», απευθύνεται ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και στο κείμενο υπογραμμίζει τις καταστροφικές και «θανατηφόρες» συνέπειες για την ίδια την Ευρώπη, του τρόπου με τον οποίο οι πιστωτές αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση.

«Ο Ολάντ, κράτησε καλά», ξεκινάει το κείμενό του. «Η Μέρκελ αψήφησε αυτούς που δεν ήθελαν, με καμία δύναμη, μια συμφωνία. Τιμή και στους δύο» προσθέτει.

«Μια συμφωνία που έχει αρκετές πιθανότητες εφαρμογής, απομακρύνοντας ή διαγράφοντας τους κινδύνους του Grexit. Δεν είναι επαρκής, αλλά είναι καλό που επιτεύχθηκε» αναφέρει ο ΝΣΚ και προσθέτει :

«Σε ό,τι αφορά όμως τις συνθήκες διαπραγμάτευσης για την επίτευξη ��ης συμφωνίας, αυτές είναι ξεκάθαρα τρομακτικές, για όποιον θέλει ακόμα να πιστεύει στο μέλλον της Ευρώπης» υπογραμμίζει.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν κάνει στη συνέχεια μια ιστορική ανάλυση για το «τι είναι πραγματικά η Ευρώπη» για τους λαούς της μέσα από το πέρασμα των αιώνων, για να φθάσει στο σήμερα και να απευθυνθεί σε όσους πιστεύουν, όπως ο ίδιος , «στην ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού πολιτισμού».

«Αυτός ο πολιτισμός έχει σφυρηλατηθεί μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο κράμα (...) αυτό που ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας ονομάζει «αλληλεγγύη πολιτών» (...) Αυτού του πολιτισμού είμαστε θεματοφύλακες» τονίζει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top