Reuters: 20-30% οι πιθανότητες επιτυχίας του προγράμματος στην Ελλάδα!

Επικαλείται και πάλι αξιωματούχο της Ε.Ε. που επικαλείται το Reuters

Reuters: 20-30% οι πιθανότητες επιτυχίας του προγράμματος στην Ελλάδα!
Iδιαίτερα χαμηλές είναι οι πιθανότητες επιτυχίας του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ που επικαλείται το Reuters και ο οποίος για μία ακόμη φορά δεν κατανομάζεται.

«Υπάρχει τώρα ένα 20%, ίσως 30% ποσοστό επιτυχίας», δήλωσε ο αξιωματούχος που μετείχε στη διαμεσολάβηση σύμφωνα με το πρακτορείο.

«‘Οταν βλέπω τα επόμενα 2-3 χρόνια, τους επόμενους τρεις μήνες, βλέπω μόνο μαύρα σύννεφα», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος και προέβλεψε ότι το μόνο που θα επιτευχθεί είναι «να αποφευχθεί ένα χαοτικό Grexit».

Το Reuters αναφέρει ότι τα προβλήματα είναι πιθανό να επανέλθουν στην επιφάνεια, στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτέμβριο, όταν θα πρέπει να καταλήξουν οι λεπτομερείς διαπραγματεύσεις για το τριετές πρόγραμμα, «Μέχρι τότε, η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει εκτροχιαστεί ακόμη περισσότερο και οι Ελληνες μπορεί να οδηγούνται στις κάλπες» επισημαίνει.

Αναφέρει επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα κάνει άλλη μία ανάλυση για το ελληνικό χρέος πριν υπάρξει συμφωνία, η οποία μπορεί να δείξει ότι μόνο με «κούρεμα» ή διαγραφή μπορεί να γίνει βιώσιμο το χρέος.

«Ο Σόιμπλε, που δηλώνει ότι το »κούρεμα» είναι παράνομο στην ευρωζώνη, θα περιμένει με το plan B του για ελάφρυνση χρέους, με την Ελλάδα εκτός της νομισματικής ένωσης. Ακόμη κι αν δεν μπει τρικλοποδιά στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, μέσα σε πέντε χρόνια, σε εκείνο το στάδιο, οι πιθανότητες να εφαρμοστεί πλήρως και να προκαλέσει οικονομική ανάκαμψη φαίνονται λίγες» προσθέτει το πρακτορείο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top