Ποσοστό 10-12% για το «κόμμα της ρήξης και της δραχμής» σε γκάλοπ

Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου οι πιθανοί αρχηγοί του

Ποσοστό 10-12% για το «κόμμα της ρήξης και της δραχμής»  σε γκάλοπ
Ποσοστό 10 -12% μπορεί δυνητικά να λάβει στις επόμενες εκλογές ένα «κόμμα της ρήξης» που θα έχει ως θέση του την επιστροφή στη δραχμή, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της τελευταίας δημοσκόπησης της Metron Analysis από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Η ακτινογραφία της Metron Analysis δείχνει ότι την ρήξη με τους δανειστές επιλέγει μεταξύ άλλων το 41% των αριστερών ψηφοφόρων, το 16% των κεντρώων και το 22% των δεξιών ψηφοφόρων. Επίσης, το 27% των αυτοαπασχολούμενων, το 23% των γεωργών, το 22% των μισθωτών του δημόσιου τομέα, το 27% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, το 25% των ανέργων, το 17% των φοιτητών, το 19% των νοικοκυριών και το 11% των συνταξιούχων.

Το γεγονός αυτό δείχνει σύμφωνα με την εφημερίδα ότι ένας νέος πιθανός κομματικός σχηματισμός με λαϊκά χαρακτηριστικά θα μπορούσε με ευκολία να απευθυνθεί με σε αυτές τις κατηγορίες. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφηκε και ένα ποσοστό 16% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, το οποίο αντιστοιχεί σε απόλυτο αριθμό σε 250.000-300.000 ψηφοφόρους.

Κατά την ίδια ανάλυση η «ορφανή» δεξαμενή ψηφοφόρων που υπάρχει θα μπορούσε ίσως να καλυφθεί από έναν νέο κομματικό φορέα, αλλά η απήχηση που θα είχε ένα τέτοιο κόμμα εξαρτάται και από την ηγεσία του. Πιθανότεροι να εκφράσουν αυτό το ρεύμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι οι Λαφαζάνης, Βαρουφάκης και Κωνσταντοπούλου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top