Τρακ από τους καινούριους της κυβέρνησης αλλά και ευχαριστίες στον πρωθυπουργό

Η έκπληξη της Γεροβασίλη και η δήλωση-έκπληξη Κατρούγκαλου

Με εμφανή τα σημάδια τρακ προσήλθαν στην τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της Κυβέρνησης

Πρώτος προσήλθε ο νέος υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης και έκανε δηλώσεις ενώ από τους πρώτους βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και η νέα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η δουλειά μας θα μετρηθεί, είναι κρίσιμη περίοδος για την χώρα». Αναφέρθηκε επίσης στις πυρκαγιές και στην ανάγκη να αντιστρα��εί το αίσθημα ανησυχίας των πολιτών.

'Οσον αφορά τα μέτρα και την εφαρμογή της συμφωνίας η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε:
«Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα. Το στοίχημα το μεγάλο είναι τα αντιρροπιστικά μέτρα προκειμένου να υποστηριχθούν τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα».

Η ίδια παραδέχθηκε ότι αιφνιδιάστηκε από την ανάληψη της θέσης της κυβερνητικής εκπροσώπου: «Αν πω ότι το περίμενα, θα πω ψέματα».

Πιο «άνετος» όλων ήταν ο «παλιός» στη�� κυβέρνηση αλλά σε νέα θέση (υπουργός Εργασίας) Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έκανε και μία δήλωση-έκπληξη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν εργαζόμενοι για το ασφαλιστικό και τα νέα μέτρα: « Η Αριστερά είναι με τις κινητοποιήσεις, η Αριστερά θέλει τον κόσμο στους δρόμους». Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης σχετικά με την οριστικοποίηση της συμφωνίας: «Η οριστικοποίηση της συμφωνίας και η εφαρμογή της είναι μία νέα μάχη που θα τη δώσουμε όλοι. Αυτά που θα εφαρμόσουμε θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο των συνθηκών κοινωνικά δίκαια. Το θέμα είναι όχι μόνο να κλείσει η συμφωνία, που θα κλείσει, αλλά και ο τρόπος που θα εφαρμοστεί».

«Είναι δύσκολη στιγμή, ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε να κάνω ό,τι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

«Είναι μια δύσκολη εποχή, αλλά νομίζω πως έχουμε δημιουργήσει τη βάση για να την ανατρέψουμε και να την αναστρέψουμε. Το βασικό σύνθημα είναι 'δουλειά, δουλειά, δουλειά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Ξεκινάει μια πολύ σκληρή δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών γιατί η 'φωτιά' της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων Τρύφων Αλεξιάδης.

«Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα. Απαιτείται να υπάρξει εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο» ανέφερε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

«Πιστεύω πως η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. Οι ΑΝΕΛ φερθήκαμε υπεύθυνα στις συνθήκες των καιρών. Τα πρώτα δύο μνημόνια ήταν σε καιρό ειρήνης. Τώρα υπήρξαν συνθήκες 'πολέμου'» είπε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Τέρενς Κουίκ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top