Αυτή είναι νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη

Γιατρός από την Άρτα και τρίτεκνη

Αυτή είναι νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη είναι η νέα υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, στην θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σε μία από τις «μίνι εκπλήξεις» του ανασχηματισμού, αν και το όνομά της είχε διαρρεύσει το τελευταίο 24ωρο.

Η κα Γεροβασίλη γεννήθηκε στην Άρτα το 1961. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο.

Είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια στην Άρτα από το 1993, έχοντας πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στην γυναικολογική ακτινολογία. Σπουδές:

Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και της Ειδική�� Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής.

Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Άρτας. Στην συνεδρίαση της Κ.Ο., στις 5-2-2015, ορίστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος. Η θέση αυτή ήταν και το «διαβατήριο» της ουσιαστικά στην αναβάθμισή της και την ανάληψη της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Από το 1997 μέχρι το 2003 διετέλεσε Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας κι από το 2003 μέχρι το 2005 Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.

Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων, το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top