Γερμανική Βουλή: Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικό πρόγραμμα

Μέρκελ: Η Γερμανία πηγαίνει καλά όταν πηγαίνει καλά ΟΛΗ η Ευρώπη

Γερμανική Βουλή: Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικό πρόγραμμα

Με συντριπτική πλειοψηφία -439 υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές επί 598 ψηφισάντων- υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την γερμανική Βουλή η εισήγηση της κυβέρνησης για την εξουσιοδότηση, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή της Ελλάδας σε πρόγραμμα βοήθειας του ESM.

Σε μία συνεδρίαση που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα εντός του ευρώ και υπογράμμισε πως η χώρα της πηγαίνει καλά «όταν πηγαίνει καλά όλη η Ευρώπη».

Ωστόσο, τόσο η ίδια όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισαν το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τουλάχιστον όχι εντός της ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημείωσε ότι «κάθε συζήτηση για Grexit πρέπει να ανήκει στο παρελθόν» και υπογράμμισε ότι η Γερμανία αποφασίζει για τρίτη φορά βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία όμως «χρειάζεται να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε με νόημα πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί συνταξιούχους να ζητιανεύουν, συσσίτια και παιδιά να πεινούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top