Tσίπρας: Χρειάζεται ψυχραιμία, έχουμε ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή

Ενισχύονται οι δυνάμεις στον Καρέα – Ειδική σύσκεψη το βράδυ υπό τον κ. Τσίπρα

Tσίπρας: Χρειάζεται ψυχραιμία, έχουμε ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή

Ψυχραιμία προς πάσα κατεύθυνση συνέστησε ο πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση που είχε στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αλλά και το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν οι εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα, ενώ επεσήμανε ότι ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως ήδη ενισχύονται οι δυνάμεις κατάσβεσης στον Καρεά, αφού έρχονται 2 Καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη αλλά και δόθηκε εντολή απογείωσης δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων της αεροπορίας από την Ελευσίνα.

«Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους και -όπου το επιτρέπουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής- εθελοντική συνεισφορά. Γίνεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ενημερώθηκε και για την υγεία των δύο πιλότων που επεχείρησαν αναγκαστική προσγείωση στη Λακωνία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήδη έχει υποβάλει αίτημα συνδρομής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, ενώ αν χρειαστεί «θα ζητηθεί και βοήθεια από άλλες χώρες».

Τέλος, είπε ότι το βράδυ θα γίνει σύσκεψη υπό τον ίδιο όπου θα εξεταστεί το θέμα των περιπόλων «για να δούμε το θέμα της πρόληψης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top