Σόιμπλε: Το τρίτο πρόγραμμα της Ε��λάδας θα είναι το δυσκολότερο

Απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους

Σόιμπλε: Το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας θα είναι το δυσκολότερο

Την εκτίμηση (ή μήπως προειδοποίηση;) ότι το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας θα είναι δυσκολότερο από τα άλλα δύο εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στη Μπούντεσταγκ όπου θα γίνει ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας για την παροχή νέου δανείου.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απέκλεισε για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, καθώς -όπως τόνισε- «κάτι τέτοιο αποκλείεται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου».

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι πρέπει «να δείξουμε στην Ελλάδα έναν δρόμο που μπορεί να λειτουργήσει» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να πετύχουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Το θέλει και η ίδια αλλά αυτό θα γίνει αν κάνει σημαντικές και σε βάθος μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η θέση μας από το 2010».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης Τσίπρα τονίζοντας πως «τους τελευταίους μήνες σταμάτησαν οι μεταρρυθμίσεις και πήρε πίσω ό,τι είχε γίνει», ενώ σημείωσε πως πρέπει η Ελλάδα να κάνει κάποια πράγματα και «μετά να δούμε και εμείς».

«Υπάρχει μεγάλη συναίνεση τώρα σε όλα τα κόμματα. Μας είπαν “αφήστε μας να κάνουμε άλλη μία προσπάθεια”. Αλλά πρέπει να γίνει τώρα» πρόσθεσε ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι «η προσπάθεια δεν τελείωσε τη Δευτέρα, ξεκινάει τώρα και είναι πολύς ο δρόμος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top