Δεν σταματά να μιλά για απομείωση του ελληνικού χρέους η Κριστίν Λαγκάρντ

«Δεν θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα διαφορετικά», προειδοποιεί

​Ήταν να μην πάρει φόρα η Κριστίν Λαγκάρντ και τώρα που την πήρε δεν σταματά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί να λέει ότι η απομείωση του ελληνικού χρέους είναι η μοναδική επιλογή για να υπάρξει λύση για την Ελλάδα.

Έτσι, μετά το CNN, ανάλογες δηλώσεις έκανε και σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει σε ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, μόνο εάν αυτό το πρόγραμμα είναι συμπαγές.

Η κα Λαγκάρντ σημείωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατή μια λύση για την Ελλάδα χωρίς μείωση του χρέους.

«Στη βάση αυτή μια σημαντική παράταση των λήξεων του ελληνικού χρέους και των καταληκτικών ημερομηνιών αποπληρωμής θα μπορούσαν να αρκούν για να καταστεί βιώσιμο», είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Μάλιστα τόνισε πως η ίδια καταλαβαίνει απολύτως τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, ενώ αναφερόμενη στο κλείσιμο των τραπεζών είπε ότι ήταν απαραίτητο και ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να επιστρέφει σταδιακά η εμπιστοσύνη σ’ αυτές.

«Είναι πιθανό η Ελλάδα να μπορέσει να ανοίξει τις τράπεζές της τη Δευτέρα όπως έχει προγραμματιστεί», δήλωσε η κα Λαγκάρντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top