Τ�� προσωρινό Grexit "τριβελίζει" το μυαλό της Μέρκελ-Δεν αποκλείει τίποτα η Kαγκελάριος!

Σύμφωνα με το Reuters

Το προσωρινό Grexit "τριβελίζει" το μυαλό της Μέρκελ-Δεν αποκλείει τίποτα η Kαγκελάριος!

​Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU/CSU), σύμφωνα με το Reuters.

«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μία τέτοια κατάσταση» διαμήνυσε η Καγκελάριος, σύμφωνα με στέλεχος του CDU/CSU, το οποίο συμμετείχε στις διεργασίες του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο περί προσωρινού Grexit υπήρξε ιδέα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, το γερμανικό Κοινοβούλιο θα αποφανθεί επί του νέου ελληνικού προγράμματος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Πέερ Στάινμπρουκ, προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει την ελληνική βοήθεια, απορρίπτοντας το νέο πρόγραμμα στήριξης.

Ο επικεφαλής πάντως της Κ.Ο. του SPD Τόμας Όπερμαν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο δανειακό πρόγραμμα προς την Ελλάδα

Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι συναρτούν την ψήφο τους με την διατύπωση του αιτήματος από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης.

Η γερμανική Αριστερά (Die Linke) αναμένεται να απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος βοήθειας.

Παράλληλα, στην γερμανική Βουλή, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, έχει φτάσει και η πρόταση Σόιμπλε με… 26 συνημμένα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην ανάγκη να ελαφρυνθεί το ελληνικό χρέος είτε με επιμήκυνση του χρόνου λήξης των ομολόγων είτε με μείωση των επιτοκίων. Αλλά οι εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο παραπέμπονται για το φθινόπωρο, μετά την λήξη της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top