Μητρόπουλος: Θα είναι ο νέος Υπουργός Εργασίας; Δείτε τι αποκάλυψε στο STAR

Θέλει ανασχηματισμό και συνεννόηση μεταξύ Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου

Μητρόπουλος: Θα είναι ο νέος Υπουργός Εργασίας; Δείτε τι αποκάλυψε στο STAR

​Τις πληροφορίες που τον θέλουν να μπαίνει στο νέο κυβερνητικό σχήμα σχολίασε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Μητρόπουλος.

«Δεν γνωρίζω τίποτα. Τάχθηκα σε έναν θεσμό, προσπαθώ έντιμα να τον υπηρετήσω» απάντησε στο ερώτημα, αν θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνο του!

Σχολιάζοντας την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία, ο κ.Μητρόπουλος τάχθηκε υπέρ ενός λειτουργικότερου και αποτελεσματικότερου κυβερνητικού σχήματος, το οποίο, όπως είπε, θα αναλάβει τη νέα συμφωνία και την εκπόνηση νέου διαπραγματευτικού σχεδίου και την ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει ή όχι να παραμείνει στην θέση της, ως πρόεδρος της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το ΟΧΙ της ψηφοφορίας, ο κ.Μητρόπουλος είπε, πως «όσο υπάρχει επιλογή του Τσίπρα και όσο δεν υπάρχει ζήτημα για την κυβέρνηση, είναι θέμα συνεννόησης και όχι απαξιωτικών φράσεων και προτροπών από τα ΜΜΕ και τα στελέχη» .

«Χθες δεν ψηφίστηκε μνημόνιο, μόνο ένα άρθρο της πέμπτης αξιολόγησης. Όλοι μας θα μπούμε σε μεγάλο δίλλημα, όταν έρθει η μεγάλη συμφωνία» τόνισε ο ίδιος, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πρωτοβουλίες και να συνεννοηθεί πριν την νέα ψηφοφορία της Τετάρτης, για να δει αν μπορεί να συμπορευτεί, πχ με την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη.

Στο ερώτημα, «πως μπορεί το κόμμα του ευρώ να συνυπάρξει με το μικρότερο κόμμα της δραχμής», ο αντιπρόεδρος της Βουλής, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κόμμα της δραχμής, αλλά «ρεύμα ιδεολογικής και οργανωτικής διακριτότητας, που χρήζει ειδικής μεταχείρισης».

Υποστήριξε πως δεν υπάρχει ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις 39 διαφοροποιήσεις στην χθεσινή ψηφοφορία.

Όπως τόνισε, η παρέμβαση του ηγέτη έχει σημασία.

«Με δημοκρατική συνεννόηση και χωρίς πειθαρχικές διώξεις, ο Τσίπρας θα πρέπει να δει, αν μπορεί να συμπορευθεί με τα στελέχη, που χθες ψήφισαν ΟΧΙ.Προέχει η ενότητα αυτού του ιδιότυπου πολιτικού μορφώματος... Προέχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως όλο το κόμμα στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει η κυβέρνηση να απελευθερωθεί και να κυβερνήσει» εκτίμησε ο κ.Μητρόπουλος, ενώ κληθείς να σχολιάσει το «ντου» στο νομισματοκοπείο που σχεδίαζε ο Π.Λαφαζάνης, είπε πως «πρώτη φορά χθες τα άκουσα από τα ΜΜΕ. Η κεντρική πολιτική και ο Τσίπρας τα απέκλεισαν».

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε πως «δεν αυτενήργησε,είχε την εξουσιοδότηση», αφήνοντας αιχμές για το ύφος και την διαπραγματευτική του ικανότητα.

«Θα ήθελα να είναι παρόν στην ψηφοφορία για την διαπραγμάτευση» πρόσθεσε .

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top