Αφού τα πήρε στην κράνα με τα άιντε στη Βουλή, άλλαξε κοστούμι και πήγε να δώσει ομιλία η Ζωή

Εξομολογήθηκε ότι δεν μπορούσε να ανασάνει πριν την ψηφοφορία

Αφού τα πήρε στην κράνα με τα άιντε στη Βουλή, άλλαξε κοστούμι και πήγε να δώσει ομιλία η Ζωή

​Μετά το ηχηρό «ΟΧΙ» της στην κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα και τις παρατηρήσεις της στις κυρίες Καραμανλή και Μπακογιάννη, η πρόεδρος της ελληνικής Βουλής φόρεσε ένα μαύρο κουστούμι στην κλασική γραμμή και πήγε να μιλήσει στο παγκόσμιο συνέδριο με τον τίτλο «Η Δημοκρατία Αναστάται» που διοργάνωσαν από κοινού, το τμήμα Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Global Center for Advanced Studies.

Εκεί μεταξύ άλλων, εξομολογήθηκε ότι αν και σήμερα είναι μια ελπιδοφόρα μέρα, χθες η ίδια δυσκολευόταν να ανασάνει.

agglika.jpg

«Είναι μια ελπιδοφόρα μέρα, υπάρχει πάρα πολύς αγώνας, η θερμή σας υποδοχή υποδεικνύει ότι υπάρχει πολλή ελπίδα, πολλή δυναμική και δύναμη στο λαό που δεν εγκαταλείπει το δικαίωμα στην δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια. Είχαμε πολύ δύσκολη ημέρα χθές στη Βουλή, είναι μια από τις μέρες που πραγματικά δυσκολεύεσαι να ανασάνεις, καθώς η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο από τους εταίρους, που την υποχρέωσαν με πολλές πιέσεις, ενάντια στο λαό, στη Βουλή και τη δημοκρατική διαδικασία. Τέτοιες στιγμές, ο λαός ανά τους αιώνες, ήταν πάντα αυτός που αποφάσιζε! Είναι η στιγμή να πει όχι» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στα Αγγλικά!

Νωρίτερα, το λόγο είχε πάρει ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος είπε: «Είμαστε όλο�� διχασμένοι μεταξύ των πολιτικών πεποιθήσεων και της ευθύνης που έχουμε ως κυβέρνηση», τονίζοντας ότι «η συμφωνία είναι καλύτερη,από αυτό που μας προτάθηκε στις 25 Ιουνίου». «Η κυβέρνηση δεν έπεσε. Με συνοχή μπορούμε να έχουμε περισσότερα. Ο Σύριζα έχει εκπλήξει την Ευρώπη και είμαστε ενωμένοι, ήρεμοι και συνεχίζουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην ημερίδα αν και είχε ανακοινωθεί, δεν πήγαν τελικά να μιλήσουν οι κκ Σακελλαρίδης, Κουράκης και Λαπαβίτσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top