Ντάισλεμπλουμ: την Δευτέρα θα εξοφλήσει η Αθήνα το ΔΝΤ

Για πάνω από 20 χρόνια το χρέος θα αποπληρώνεται από τις αποκρατικοποιήσεις

Αφού διευθετηθεί η χρηματοδότηση-γέφυρα, η Αθήνα θα εξοφλήσει το ΔΝΤ τη Δευτέρα, λέει ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον οποίο η πώληση κρατικών πόρων θα φέρει 50 δισ. ευρώ και θα επιτρέψει την αποπληρωμή του χρέους για 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι η ευρωζώνη επιδιώκει να παράσχει χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 7 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα (όπως ανέφερε και ο Σόιμπλε σε επιτροπή της γερμανικής Βουλής) και αφού οριστικοποιηθεί η διευθέτηση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση θα αποπληρώσει τ��ς ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Δευτέρα.

Ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup που είναι και υπουργός Οικονομικών της χώρας του, δήλωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι οι προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακοί πόροι της Ελλάδας θα εκτιμηθούν και θα πωληθούν σε μια πιο μακρά χρονική περίοδο. Εάν το ταμείο διαχείρισης των πόρων αυτών έδρευε στο Λουξεμβούργο, επισήμανε, αυτό θα αποτελούσε υπερβολική παρέμβαση από μέρους της Ευρωζώνης.

Η πώληση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων θα γίνει σε μια περίοδο που θα υπερβαίνει τα τρία χρόνια, διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ και εκτίμησε πως οι απο��ρατικοποιήσεις αυτές θα δημιουργήσουν έσοδα ικανά για να αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος για περίοδο μεγαλύτερη από 20 χρόνια.

Ο στόχος για τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πώληση των ελληνικών κρατικών πόρων είναι "ρεαλιστικός", ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Eurogroup και τόνισε πως η ελληνική οικονομία "χρειάζεται απελπιστικά" ξένες επενδύσεις διαμέσου της αποκρατικοποίησης πόρων των ελληνικού δημοσίου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top