Το «μυστήριο» με τα 200.000 ευρώ και η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη

Η διευκρίνιση της πρώην υπουργού ότι έχει χρήματα αλλά… δεν μιλάνε μεταξύ τους!

Το «μυστήριο» με τα 200.000 ευρώ και η μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη

Πολλή συζήτηση έχει σηκώσει το θέμα με τον/την συγγενή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε από τράπεζα του Ηρακλείου Κρήτης 200.000 ευρώ λίγο πριν τα capital controls.

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη να ζητά να πάρουν θέση και οι 14 βουλευτές που εκλέχθηκαν ή έχουν καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, η Νάντια Βαλαβάνη μετά τη χθεσινή της παραίτηση από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, διευκρίνισε ότι δεν διαθέτει η ίδια λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης και δεν έκανε καμία ανάληψη πριν την επιβολή capital controls.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν συγγενικά της πρόσωπα απέσυραν χρήματα από τράπεζα, εκεί άλλαξε το τροπάριο! Αποκάλυψε ότι η μητέρα της, η οποία είναι 85 ετών και δεν έχει στενές σχέσεις μαζί της, έχει χρήματα επειδή εισέπραξε περισσότερα απ' ό,τι εκείνη από την πώληση του ξενοδοχείου τους και ότι -παρά τα 85 της χρόνια- έχει... μυαλό ξουράφι και διαχειρίζεται μόνη της τα χρήματά της.

Η κα Βαλαβάνη έδειξε να έχει… άγχος να μη συνδεθεί η παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο με τα 200.000 ευρώ που «έφυγαν» από τράπεζα προτού επιβληθεί αναγκαστική τραπεζική αργία: «Ξέρετε, εγώ ετοίμασα την παραίτησή μου και την έδωσα στον Πρωθυπουργό από τη Δευτέρα το πρωί, μόλις άκουσα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής με τα οποία δεν συμφωνούσα και γι' αυτό θα καταψηφίσω το Μνημόνιο».

Ωστόσο, ο προβληματισμός παραμένει; Ποιος μεσολάβησε για να αποσυρθούν από την τράπεζα 200.000 ευρώ λίγο προτού επιβληθούν τα capital controls και που πήγαν γιατί το μόνο για το οποίο διαβεβαίωσε η πρώην υπουργός ήταν ότι δεν έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδος…

Επειδή όλα αυτά που έλεγε η κυρία Βαλαβάνη μάλλον ήθελαν περισσότερες εξηγήσεις, βάλθηκε η ίδια να ξεκαθαρίσει (και πάλι) ότι δεν πολυμιλάει με τη μητέρα της (συνεπώς ήταν αδύνατον να της παρείχε εσωτερική ενημέρωση) και κυρίως ούτε αυτή -αν και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών- γνώριζε για τα capital controls και ότι επρόκειτο να κλείσουν οι τράπεζες.

Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ ούτε βεβαίως ξεχνιέται με την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο, αφού ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου Ε. Αυγενάκης συγκέντρωσε στοιχεία από τράπεζες με τα οποία αποδεικνύεται -όπως δήλωσε- ότι όντως έγινε η ανάληψη των χρημάτων σε συγκεκριμένη ημερομηνία από συγγενή υπουργού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top