Die Zeit: Θα αποτύχει η συμφωνία, ζήτημα χρόνου η επόμενη Σύνοδος Κορυφής

«Το ελληνικό πρόγραμμα βαίνει προς αποτυχία πριν καν ξεκινήσει»

Die Zeit: Θα αποτύχει η συμφωνία, ζήτημα χρόνου η επόμενη Σύνοδος Κορυφής

Την πολύ… αισιόδοξη εκτίμηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα «βαίνει προς αποτυχία πριν καν ξεκινήσει» κάνει η Die Zeit.

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «προδιαγεγραμμένη» την αποτυχία του νέου προγράμματος: «Για να επιτευχθούν οι νέοι στόχοι, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει κι άλλες περικοπές. Αυτό θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη βύθιση της οικονομίας και η Αθήνα θα αποτύχει στους στόχους του προγράμματος».

Η Die Zeit αναφέρεται και στο ταμείο δημόσιας περιουσίας, το οποίο χαρακτηρίζει ως «συμβολική παραχώρηση στους σκληροπυρηνικούς της Μπούντεσταγκ». «Στην πραγματικότητα, η ��λλάδα έχει μπροστά της τουλάχιστον 30 χρόνια, όσο και η διάρκεια των ομολόγων της, για να πιάσει το στόχο των 50 δισ. ευρώ» σημειώνει το δημοσίευμα.

«Από αυτή την τροχιά δεν υπάρχει διαφυγή. Για να έχει η Ελλάδα μία ευκαιρία να εφαρμόσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να χαλαρώσει η λιτότητα και να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό σημαίνει όμως ότι οι πιστωτές θα πρέπει να διαγράψουν ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος από τα χρέη της χώρας – κάτι το οποίο ειδικά οι Γερμανοί δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να κάνουν» αναφέρει στη συνέχεια η Die Zeit, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία δεν θα πετύχει: «Γι' αυτό λοιπόν θα αποτύχει και αυτή η συμφωνία και η επόμενη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα είναι μόνο ζήτημα χρόνου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top