Δραγασάκης: Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του Σόιμπλε

Τι κρύβει η πρόταση για προσωρινό Grexit

Δραγασάκης: Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του Σόιμπλε

​Την πραγματικότητα πίσω από τη νέα πρόταση του Β. Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναλύει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης περιγράφει την κατάσταση την οποία βιώνει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες ως «μαστίγιο και καρότο», τονίζοντας ότι το καρότο είναι η απαλλαγή από ορισμένα χρέη που θα προκύψουν από την έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ το μαστίγιο είναι η επίσημη χρεοκοπία, τα σκληρά μνημόνια, η καταφυγή στο “Κλαμπ των Παρισίων”, κ.α.

Σημειώνει επίσης ότι πλέον όλα τα εμπλεκόμενα μέρη φαίνεται να συμφωνούν εξαρχής σ’ αυτό που υποστήριζε η ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή το χρέος δεν είναι βιώσιμο και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν εντός του υφιστάμενου πλαισίου για να μπει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Δραγασάκη αναφέρει:

«Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble

Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της “σύντομης εξόδου από το ευρώ” για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική “κουρέματος του χρέους”. Λέει λοιπόν ή καλύτερα αφήνει να εννοηθεί, “βγείτε για ένα διάστημα από την ευρωζώνη για να γλυτώσετε από κάποια από τα χρέη σας”.

Αυτό είναι το “καρότο”, πίσω από οποίο όμως υπάρχει και το “μαστίγιο”. Το “μαστίγιο” εν προκειμένω σημαίνει επίσημη χρεοκοπία, σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας, καταφυγή στο “Κλαμπ των Παρισίων” και ατελείωτες δικαστικές διενέξεις με πανσπερμία δανειστών.

Εκεί που πλέον φαίνεται να συμφωνούν όλα τα εμπλεκόμ��να μέρη είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θέση που εξαρχής διατυπώνει η ελληνική κυβέρνηση.

Εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας. Αυτές, με επιμονή και μεθοδικότητα, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο υπερασπιζόμενοι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top