Νέα παρέμβαση Λαγκάρντ: Να βρεθεί λύση για το χρέος της Ελλάδας

«Ο Τσίπρας πρέπει τώρα να πάρει μέτρα αντίθετα με όσα υποσχόταν προεκλογικά»

Την εκτίμηση ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση για το θέμα του ελληνικού χρέους εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο CNN.

«Αυτό που έχουμε πει σε όλους, αυτό που λέγαμε στους Ευρωπαίους εδώ και καιρό, είναι πως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να ελαφρύνει την Ελλάδα από το βάρος του χρέους και να το επαναφέρει σε βιώσιμο μονοπάτι, ανεξαρτήτως της μορφής που θα έχει» είπε η Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, το πιθανότερο είναι μια επιμήκυνση του χρέους και μείωσης του επιτοκίου και όχι ένα «κούρεμα» στην ονομαστική αξία του χρέους αλλά «σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει μια λύση».

Μιλών��ας για την ελληνική οικονομία, η Λαγκάρντ εκτίμησε ότι η επιδείνωση οφείλεται και στην τωρινή αλλά και στην προηγούμενη κυβέρνηση: «Τον τελευταίο ένα-ενάμιση χρόνο υπήρξε επιδείνωση. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε όσον αφορά τα μέτρα, ενώ η νέα κυβέρνηση καθυστερούσε τα μέτρα και έπαιρνε πίσω μεταρρυθμίσεις που είχαν υλοποιηθεί».

Η ίδια έκανε λόγο για «καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία» και για «σοβαρή» κατάσταση με τις τράπεζες, ενώ χαρακτήρισε «κολοσσιαία» αλλά αναγκαία την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της.

«Έχουμε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα και κολοσσιαία προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να επανέλθει σε τροχιά η Ελλάδα και να βελτιωθεί η κατάσταση» είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία επεσήμανε ότι η θέση του Αλέξη Τσίπρα είναι δύσκολη καθώς πρέπει τώρα «να πάρει μέτρα που είναι αντίθετα όσα υποσχόταν προεκλογικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top