Κωνσταντοπούλου: Μαύρη μέρα σήμερα. Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι»

"Να αποτρέψουμε το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης"-Πρώτη ανάρτηση:16/07/2015 01:57

Κωνσταντοπούλου: Μαύρη μέρα σήμερα. Δεν έχουμε δικαίωμα το «όχι» του λαού να το κάνουμε «ναι»

«Απόψε είναι μία μαύρη μέρα για τη δημοκρατία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, κάνοντας λόγο για απολυταρχική ενέργεια εκδίκησης.

Η κα Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι το χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, υποστηρίζοντας ότι «φτιάχνουμε ένα πιο τερατώδες ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο απ��καλούσαμε εκτροφείο σκανδάλων».

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «αν το νομοσχέδιο το έφερνε η προηγούμενη κυβέρνηση θα κατέκρινα μια μια τις διατάξεις. Το φέρνουν όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που πρεσβεύει ότι η λιτότητα είναι λάθος συνταγή».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκβιάστηκαν, ενώ όπως εκτίμησε, αν ο «εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δεν εμποδίζει την επανάληψή του».

Το μνημόνιο έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου και κάλεσε το κοινοβούλιο «να αποτρέψει το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης».

«Θέλουν να μας βάλουν να λέμε τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έχουμε αγωνιστεί» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν δικαιούνται να εκβιάζουν τον πρωθυπουργό με ολοκαύτωμα που οι ίδιοι έχουν μεθοδεύσει».

«Δεν έχουμε δικαίωμα το "όχι" του λαού να το κάνουμε "ναι" με την ψήφο μας» είπε και εξήγησε ότι το «όχι» του λαού δεν ήταν «όχι» με αστερίσκους και προϋποθέσεις.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top