Τσίπρας: Επέλεξα μια κακή συμφωνία από μια άτακτη χρεοκοπία

"Γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής και δεν ζητάτε εκλογές" είπε στον Μεϊμαράκη-Πρώτη ανάρτηση:16/07/2015 00:59

Τσίπρας: Επέλεξα μια κακή συμφωνία από μια άτακτη χρεοκοπία

Με την φράση «σήμερα τον τελευταίο λόγο έχουν οι βουλευτές» ξεκίνησε τον λόγο του, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε όχι από το κεντρικό βήμα, αλλά από την έδρα που κάθεται συνήθως.

«Δώσαμε μάχη με την ψυχή μας και αντισταθήκαμε» τόνισε ο κ.Τσίπρας, κάνοντας λόγο για σκληρό αγώνα, για ώρα κρίσης και ευθύνης.

Παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη και παραλείψεις, ωστόσο ο ίδιος νιώθει περήφανος για τον αγώνα που έδωσε τους προηγούμενους μήνες .

Χαρακτήρισε "δύσκολη" την συμφωνία, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για τα αδύναμα στρώματα.

«Δεν πιστεύουμε στην πλειοψηφία των μέτρων... Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να αποτελέσουμε μια μικρή παρένθεση. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για το δίκιο του λαού» πρόσθεσε.

«Τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους» είπε και πρόσθεσε «αφήσαμε παρακαταθήκη δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στην Ευρώπη».

«Είμαι σίγουρος ότι θα φέρει καρπούς αυτός ο αγώνας» τόνισε, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Ε.Μεϊμαράκη του είπε, πως «η ευρωπαϊκή λαϊκή δεξιά στάθηκε απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Το παλιό έ��ει τελειώσει στην Ελλάδα, μαζί με τις επιλογές που έκανε.. Κάποιοι επιδιώκουν την ρεβάνς, αλλά δεν είναι ώρα για τέτοια» πρόσθεσε.
Επανέλαβε τις τρεις επιλογές που του έδωσαν στην Σύνοδο Κορυφής οι δανειστές για συμφωνία, ή άτακτη χρεοκοπία ή το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit .
«Επέλεξα μια κακή συμφωνία από μια άτακτη χρεοκοπία» τόνισε.
Λίγο αργότερα, απαντώντας στις δηλώσεις του Ε.Μεϊμαράκη, o κ.Τσίπρας εκτίμησε ότι «η συμφωνία μπορεί να δώσει προοπτική εξόδου από την κρίση».
«Το ότι βγαίναμε από το μνημόνιο με την περιβόητη πιστωτική γραμμή, αυτό το τέχνασμα… ήταν αντίστοιχου μεγέθους παραμυθία με το success story» είπε ο κ.Τσίπρας, λέγοντας πως «καλό είναι να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας».
Όπως είπε ο κ.Τσίπρας για πρώτη φορά με «τα 60 δις ευρώ καλύπτουμε όλες τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα τρία χρόνια, έχουμε de facto αναδιάρθρωση του χρέους και έχουμε και την ισχυρή δέσμευση να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, που θα μας βοηθήσει να δούμε φως στην άκρη του τούνελ».
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η συμφωνία εξασφαλίζει επίσης πακέτο 35 δις για επενδύσεις, οι οποίες θα μας βοηθήσουν όπως είπε, να βγούμε από την κρίση.
«Αυτά τα στοιχεία δεν υπήρχαν στα προηγούμενα προγράμματα» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στον κ.Μεϊμαράκη του είπε «η διαφορά μας είναι ότι ανήκετε στην ίδια πολιτική οικογένεια με αυτούς που έχουν στοχοποιήσει την χώρα και το λαό μας (Μέρκελ, Σόιμπλε, Βέμπερ)».
«Αν έχετε μεγάλη αγωνία για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ... Γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής ; γιατί δεν ζητάτε εκλογές;» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αυτή πέτυχε καλύτερη συμφωνία για το χρέος .
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top