Κουίκ: Δεν μπορώ να αφήσω την Ελλάδα να βγει από την Ευρώπη

Καθοριστική η στάση των ΑΝΕΛ στη σημερινή ψηφοφορία

​«Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να αφήσω την Ελλάδα να γίνει μια χώρα έξω από την Ευρώπη, με ένα άλλο νόμισμα, την ώρα που πολλοί λένε τι συνέπειες μπορεί να έχει το “ΝΑΙ” , αλλά δεν εξηγεί κανένας από αυτούς την καταστροφική συνέπεια του “ΟΧΙ”», δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στην Βουλή.

Η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο κυβερνητικό σχήμα είναι κρίσιμη, καθώς ενδεχόμενη άρνηση στήριξης της συμφωνίας ή και αποχώρησή τους θα άνοιγε αυτομάτως τη συζήτηση και για την τυπική απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε χθες ότι για τη σημερινή ψηφοφορία «δεν υπάρχει κανένα θέμα», προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ «δεσμευόμαστε και θα ψηφίσουμε αυτά για τα οποία συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μόνο και όχι άλλα μέτρα τα οποία επιβάλλονται κατά παράβαση της συμφωνίας που είχαμε κάνει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενστάσεις του κόμματος αφορούν στη συγκρότηση του ειδικού ταμείου αξιοποίησης της περιουσίας του Ταμείου, προκειμένου να καλυφθεί και το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και στην αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Πτωχευτικού Κώδικα και στις αλλαγές προς το χειρότερο όσον αφορά τις ρυθμίσεις προστασίας των οφειλετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top