Ευρωπαϊκή κυβέρνηση θέλει ο Σουλτς-«Ξεχνά» την Ελλάδα αλλά όχι την Σερβία

Όλες οι τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ευρωπαϊκή κυβέρνηση θέλει ο Σουλτς-«Ξεχνά» την Ελλάδα αλλά όχι την Σερβία

​Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που έχει γίνει το "κόκκινο πανί" τελευταία για πολλούς στην ελληνική Βουλή, τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης, με το επιχείρημα ότι ορισμένα κεντρικά ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

«Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα όπως αυτά του διεθνούς εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής και της νομισματικής πολιτικής δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων. Έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς (...). Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση», δήλωσε ο Σουλτς στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-εταίρων στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση», παραδέχτηκε ο κ.Σουλτς, τονίζοντας ότι ο ίδιος καταγράφει «πολλή ματαίωση, εξαπάτηση, αμοιβαίες παρεξηγήσεις -σε αυτή την ένταση-, αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα». Ο ίδιος επέμεινε πάντω�� ότι η Ευρώπη «δεν πεθαίνει».

«Ξέχασε» την Ελλάδα αλλά όχι την Σερβία

Μιλώντας σήμερα στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε την διαβεβαίωση, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ξέχασε τη Σερβία.

Σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο κ.Σούλτς επισήμανε ότι ο ρόλος της Σερβίας είναι εποικοδομητικός για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εκτίμησε δε ότι η Σερβία με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής, αφήνοντας ...ανοιχτό όσο ποτέ το παράθυρο της ένταξης της χώρας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ.Σουλτς, αν εξελιχθούν όλα ομαλά σε σχέση με το Κόσοβο και άλλα θέματα που αποτελούν προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας θα ανοίξουν, μέχρι το τέλος του έτους, τα πρώτα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Εμείς από τους ευρωπαίους φίλους μας δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά σεβασμό και τεχνογνωσία, ενώ όταν θα αποκτήσει η Σερβία τους δικούς της βουλευτές στο ευρωκοινοβούλιο, αυτοί θα είναι σοβαροί και υπεύθυνοι», τόνισε από την πλευρά του ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top