FT: «Σινιάλο» αποχώρησης από το ελληνικό πρόγραμμα στέλνει στην Ευρώπη το ΔΝΤ

Με αφορμή την έκθεση για το ελληνικό χρέος

FT: «Σινιάλο» αποχώρησης από το ελληνικό πρόγραμμα στέλνει στην Ευρώπη το ΔΝΤ

Ως το πιο ισχυρό σήμα ότι θα μπορεί να αποχωρήσει από το νέο ελληνικό πρόγραμμα ερμηνεύουν οι FT την έκθεση-σοκ του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι μόνο μέσω μιας μεγάλης ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσε η Ελλάδα να δει το χρέος της να υποχωρεί σε επίπεδα που θα της επέτρεπαν να επιστρέψει στις αγορές. Ωστόσο, συνεχίζει, σε κάτι τέτοιο αντιτίθενται σθεναρά οι Ευρωπαίοι.

Οι FT επισημαίνουν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στη διάσωση της Ελλάδας ήταν σημαντική για το γερμανικό μπλοκ των σκληροπυρηνικών της ευρωζώνης και η Μέρκελ ήταν ανυποχώρητη στη συμμετοχή του ταμείο και στο νέο πρόγραμμα, θεωρώντας ότι η Κομισιόν ��εν είναι αρκετά αυστηρή στις αξιολογήσεις της.

Το δημοσίευμα τονίζει πως με βάση το καταστατικό του το ΔΝΤ δεν μπορεί να λάβει μέρος στη διάσωση μιας χώρας αν το χρέος της δεν θεωρείται βιώσιμο. Ωστόσο, οι FT τονίζουν πως αν και στις προηγούμενες διασώσεις χαλάρωσε τους κανονισμούς για να συμμετάσχει, η έκθεση καταδεικνύει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί…

σγσδγφ.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top