Ο Λαφαζάνης είχε κρυφό σχέδιο για ΝΤΟΥ σε Νομισματοκοπείο και θησαυροφυλάκιο της ΤτΕ

Ξεκαθαρίζει ότι δεν παραδίδει την έδρα του - Πρώτη ανάρτηση: 08:28

​Μπορεί ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη να είπε ότι δεν είχε plan B για επιστροφή στη δραχμή, αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει και για τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Π. Λαφαζάνη, ο οποίος φαίνεται ότι είχε μυστικό σχέδιο να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις με εισβολή στο Νομισματοκοπείο και στο θυσαυροφυλάκειο της Τράπεζας της Ελλάδας σε περίπτωση ρήξης.

Ο Π. Λαφαζάνης αποκάλυψε το σχέδιό τους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Αριστερής Πλατφόρμας ��ε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το σχέδιο αυτό περιελάμβανε «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο και απαλλοτρίωση του χρηματικού αποθέματος της Τράπεζας της Ελλάδας από το οποίο η ΕΚΤ εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες.

Τα χρήματα αυτά υπολογίζονται περίπου στα 22 δισ. ευρώ και σύμφωνα με το σχέδιο Λαφαζάνη, από εκεί θα πληρώνονταν μισθοί και συντάξεις για να μην υπάρξει κοινωνική αναταραχή σε περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία.

Το δεύτερο "ντου" –κατά τον κύριο Λαφαζάνη- έπρεπε να γίνει στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, για να βάλουν χέρι στα αποθέματα χρυσού, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 36 δισ. ευρώ.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός, ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης παραδέχεται ότι αυτό που προτείνει είναι παράνομο, όπως επίσης και το επιχείρημα που χρησιμοποιεί για να στηρίξει το σχέδιό του.

«Μπορεί αυτό που προτείνουμε να είναι παράνομο, αλλά μήπως δεν είναι μια παρανομία αυτά που μας κάνουν οι Ευρωπαίοι; Τι έχουμε να χάσουμε; Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο σημερινός υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έριξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι οι βουλευτές της συνιστώσας του δεν θα ψηφίσουν στη Βουλή τα μέτρα, αλλά και δεν πρόκειται να παραδώσουν τις έδρες τους, όπως ζητά το Μαξίμου.

«Γιατί να το κάνουμε;- είπε ο κύριος Λαφαζάνης. Εμείς φτιάξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς εκφράζουμε την πολιτική τ��υ. Είμαστε η ψυχή, η καρδιά και το μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων από τους οπαδούς του. Ρίχνοντας έτσι γραμμή να μείνουν στο κόμμα.

Αν και οι βουλευτές που ελέγχει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπολογίζονται σε περισσότερους από 30, δεν πήγαν όλοι στη σύσκεψη. Ένας από αυτούς που παρέστησαν, ο Στάθης Λεωτσάκος, κατά την προσέλευσή του προκάλεσε αναίτια επεισόδιο, κατά των ανθρώπων του Τύπου που είχαν πάει να καλύψουν την εκδήλωση.

Iskra: «Στη Βουλή η απαράδεκτη συμφωνία με διάτρητες-απαράδεκτες διαδικασίες»

Λίγο μετά τις 00.00 στο iskra.gr, ανέβηκε το εξής κείμενο:

«Με διάτρητες - απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, εισάγεται την Τέταρτη (15/7) για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο του νέου τρίτου μνημονίου, του οποίου η ίδια η ουσία και η δόμηση περιφρονούν τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ως απόρροια δύο και μόνο παραγράφων του απαράδεκτου μνημονιακού νομοσχεδίου που κατετέθη από την κυβέρνηση, αφαιρούνται άρον - άρον από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως !

Συγκεκριμένα, εξαιτίας των αναδιατάξεων στον ΦΠΑ ο ελληνικός λαός θα πληρώνει ετησίως 2,4 δισ. ευρώ, 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση του φόρου ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ενώ από τις κύριες συντάξεις θα χαθούν 850 εκατ. ευρώ ετησίως από την αύξηση του ποσοστού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ !

Και αυτά είναι μόνο η αρχή σε ένα σιδηρόδρομο εισπρακτικών και φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τριτο-μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια πολυνομοσχέδια για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μνημονιακή συμφωνία.

Μέτρα που περιέχονται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο και θίγουν συμφέροντα πλούσιων ομάδων, μόνο ως «ασπιρίνες» και «άλλοθι» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρο��οκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή.

Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ’ όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης.

Η Ελλάδα, εφ’ όσον ήταν απαραίτητο, θα μπορούσε παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα - γέφυρα μετάβασης εκτός ευρώ, για την εφαρμογή με ικανή ρευστότητα ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
*Ο Παναγιώτης Αθανασιάδης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπεριφερειάρχης Ατ��ικής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top