Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα–Το βλέμμα στραμμένο στις διαρροές

Γρίφος η στάση που θα κρατήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

​Τα σκληρά μέτρα, ύψους 4 δισ. ευρώ καλούνται να ψηφίσουν σήμερα οι Έλληνες βουλευτές, μέσα σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα για τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάσπαση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης θα ξεκινήσει από κοινού στις 10:00 το πρωί, στις 13:30 θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων και στις 14:00 θα συ��κληθεί η Ολομέλεια.

Πάντως την Τρίτη το απόγευμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατάφερε και πάλι να κάνει άνω κάτω την κυβέρνηση, στέλνοντας παραπεμπτικό προς τους προέδρους των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να παραδώσουν την έκθεσή τους ως τις 18:30.

Κι αυτό γιατί ήταν σε σύγκρουση με την ενημέρωση που είχε κάνει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Μπαλάφας, σύμφωνα με την οποία η συνεδρίαση των επιτροπών θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 13:00, με αποτέλεσμα αρκετοί να πουν ότι πάλι η Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Όλα φαίνεται ότι βρίσκονται στον αέρα και εξαρτώνται αποκλειστικά από τις εντολές που θα δώσει η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Παρά τα ευτράπελα πάντως, το πολυνομοσχέδιο θα έρθει στην Ολομέλεια με τη μορφή του κατεπείγοντος και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι η ψηφοφορία θα γίνει τα μεσάνυχτα ή τα άγρια χαράματα, όπως και η ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για τον ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει πλέον με ναρκοπέδιο. Στο Μαξίμου υπολογίζουν ότι οι απώλειες πιθανόν να είναι περισσότερες από 30, μετά από τις δημόσιες τοποθετήσεις των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ πονοκέφαλο προκαλούν στον Α. Τσίπρα και οι ΑΝΕΛ, αφού ο Π. Καμμένος μετά την ΚΟ του κόμματός του ξεκαθάρισ�� ότι θα ψηφίσουν αυτά για τα οποία είχαν συμφωνήσει, χωρίς να περιλαμβάνει σ’ αυτά τις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά και τις αμυντικές δαπάνες.

Γρίφος επίσης παραμένει η στάση που θα κρατήσει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα προεδρεύσει η ίδια, ή κάποιος Αντιπρόεδρος.

Κύκλοι πάντως της Προεδρίας της Βουλής αναφέρουν ότι προσανατολίζεται να ψηφίσει και σήμερα «παρών», όπως είχε κάνει και την περασμένη Παρασκευή.

Πάντως εντύπωση προκάλεσαν οι αιχμές του πρωθυπουργού για το πρόσωπο της Προέδρου της Βουλής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντ��υξης, καθώς όπως είπε «η Κωνσταντοπούλου θα προεδρεύσει αύριο. Εκτός και αν δεν θέλει. Αυτό είναι επιλογή της. Όσοι έχουμε θεσμική ευθύνη δεν σημαίνει ότι είμαστε δικτάτορες, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top