Μόνο αν ψηφιστούν τα μέτρα στην Ελλάδα θα στείλει τη συμφωνία στη δική του Βουλή ο Σόιμπλε!

Μας «την είπε» και ο γαμπρός του…

Μόνο αν ψηφιστούν  τα μέτρα στην Ελλάδα θα στείλει τη  συμφωνία στη δική του Βουλή ο Σόιμπλε!
Τον ρόλο στη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ εξήγησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν ο ίδιος που επέμενε έναντι των Γάλλων ώστε να καθορισθεί το ύψος του ειδικού ταμείου στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά τις αντιδράσεις της γαλλικής πλευράς.

Ο κ. Σόιμπλε έδωσε εντολές στις υπηρεσίες του υπουργείου του να στείλουν τα έγγραφα της συμφωνίας μόνο όταν τα ψηφίσει η ελληνική Βουλή τη νύχτα της Τετάρτης τα προαπαιτούμενα! Οι επιτροπές της γερμανικής Βουλής έχει καθορισθεί να συνεδριάσουν το πρωί της Πέμπτης και οι κοινοβουλευτικές ομάδες λίγο αργότερα. Η ολομέλεια του Μπούντεσταγκ θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και ο γαμπρός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Τόμας Στρόμπλ, προέδρος των Χριστιανοδημοκρατών στην Βάδη Βυρτεμβέργη, ένας από τους αναπληρωτές της Μέρκελ στο προεδρείο του κόμματος, είπε πριν από την συνεδρίαση των Χριστιανοδημοκρατών χθες στο Βερολίνο ότι "ο Έλληνας μας έχει εκνευρίσει αρκετά"!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top