Δεν αποκλείεται να δούμε ΣΥΡΙΖΑ 1 και ΣΥΡΙΖΑ 2 μετά την ψηφοφορία για τη συμφωνία

Οι αντιδράσεις,οι ζυμώσεις και ο...ανασχηματισμός

Δεν αποκλείεται να δούμε ΣΥΡΙΖΑ 1 και ΣΥΡΙΖΑ 2 μετά την ψηφοφορία για τη συμφωνία

​Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Βουλή και περιλαμβάνει τα πρώτα σκληρά μέτρα της συμφωνίας Ελλάδας-εταίρων βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, υπήρχαν πολλοί υπουργοί που αρνήθηκαν να το υπογράψουν (Λαφαζάνη, Στρατούλης κα), ενώ πολλές φωτιές άναψε και η αποστροφή του κ.Καμμένου ότι θα ψηφίσει επιλεκτικά και θα καταψηφίσει τα δύσκολα.

Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κυρίως από το γαλάζιο στρατόπεδο, με πολλούς βουλευτές της ΝΔ να διαμηνύουν ότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος δεν ψηφίσει, τότε ούτε αυτοί θα ψηφίσουν.

Έτσι ενώ αρχικά στο νομοσχέδιο υπήρξαν έξι άρθρα, τελικά το νομοσχέδιο έφτασε στην Βουλή με δύο άρθρα (τη συμφωνία, και όλα τα μέτρα μαζεμένα). Αυτό έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να μπορέσει η κυβέρνηση να «θωρακιστεί» από τις διαρροές.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, περίπου 35-40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προτίθενται να καταψηφίσουν γι’ αυτό και σκέφτονται την Πέμπτη να κάνουν ένα μεγάλο ανασχηματισμό, ενώ δεν αποκλείεται στη νέα κυβέρνηση να μπουν και κάποιοι εξωθεσμικοί .

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να συνεχίσει να κυβερνά μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως είπε η κα Μακρή, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μια περίεργη συνύπαρξη, αν τελικά δεν διαγραφούν όσοι καταψηφίσουν, δηλαδή να υπάρχει ο... ΣΥΡΙΖΑ 1 και ο ΣΥΡΙΖΑ 2!

ΒΙΝΤΕΙ STAR

Δείτε επίσης:

Πάρτε βαθιές αναπνοές και δείτε: Όλες τις τελευταίες αλλαγές στο φορολογικό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top