Μοσκοβισί: σκληρή αλλά καλή η συμφωνία με την Ελλάδα

Κατανοεί τη θέση ότι είναι πολύ απαιτητικοί οι όροι αλλά προσδοκά σε μελ

Σκληρή, αλλά καλή χαρακτήρισε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί τη συμφωνία με την Ελλάδα, σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Μοσκοβισί αναφέρει σχετικά με την ερώτηση που του έχουν απευθύνει πολλές φορές για το εάν πρόκειται για μια καλή συμφωνία: «Η απάντησή μου είναι ναι, καθώς ανοίγει έναν δρόμο μακριά από το αδιέξοδο των τελευταίων εβδομάδων και κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Με τον συμβιβασμό των αρχών της υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης, τα κράτη μέλη έχουν βρει ��ναν απαιτητικό, αλλά εφαρμόσιμο συμβιβασμό. Δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων παραδέχεται σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ότι είναι αυστηρό, αλλά προσθέτει ότι «αποτελεί το απαραίτητο αντίδοτο στην έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της στην Ευρωζώνη».

«Ορισμένοι λένε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι απαράδεκτοι για την Ελλάδα, και φτάνουν ακόμα στο σημείο να τους περιγράφουν ως όπλο στον κρόταφο. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι πολύ απαιτητικοί για μία χώρα, τις οποίας ο πληθυσμός έχει υποφέρει εδώ και πέντε χρόνια και της οποίας η οικονομία εισήλθε σε ύφεση ξανά φέτος. Κατανοώ αυτή τη θέση. Και ενδιαφέρομ��ι κυρίως και πρωταρχικά για τους Έλληνες πολίτες» υποστηρίζει επίσης ο Μοσκοβισί.

Ζητά επίσης το μελλοντικό πρόγραμμα να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις οικονομικές ανάγκες και την πολιτική πραγματικότητα. «Εάν η υπερβολική έλλειψη εμπιστοσύνης μάς οδήγησε να ζητήσουμε το αδύνατο από την Ελλάδα, τότε αυτό θα προκαλέσει ζημιά σε όλους μας» ανέφερε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να αποδείξει την καλή της πίστη και ότι «το μελλοντικό πρόγραμμα θα επιτρέψει στη χώρα να υψώσει το κεφάλι οικονομικά και πολιτικά».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top