Νέα έκθεση ΚΟΛΑΦΟΣ του ΔΝΤ: Επιμένει ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται διαγραφή

«Μέχρι το 2018 θα εκτιναχθεί στο 200% του ΑΕΠ»

Νέα έκθεση ΚΟΛΑΦΟΣ του ΔΝΤ: Επιμένει ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται διαγραφή

​Μια νέα έκθεση εξέδωσε το ΔΝΤ, στην οποία επιμένει για μια ακόμα φορά ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται η διαγραφή του, καθώς και περισσότερες δράσεις από τους Ευρωπαίους.

Όπως αναφέρει η έκθεση, το χρέος της Ελλάδας έχει καταστεί μη βιώσιμο εξαιτίας του γεγονότος ότι την τελευταία χρονιά ανεστάλησαν κάποιες πολιτικές, αλλά και λόγω της επιβάρυνσης του μακροοικονομικού και χρηματοδοτικού περιβάλλοντος μετά το κλείσιμο των τραπεζών.

«Η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί ένα δάνειο που θα φτάσει στα 85 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια και αυτό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το χρέος της που αναμένεται να φτάσει στο 200% του ΑΕΠ το 2018», αναφέρει η έκθεση και συνεχίζει:

«Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αναληφθούν αποφάσεις που θα στοχεύουν στην απομείωση του χρέους και μάλιστα με τρόπο πιο επιτακτικό από ό,τι επιθυμούν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και ο ΕSM».

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει ακόμα ότι στην περίπτωση που η Ευρώπη επιμείνει στην πρότασή της για μεγαλύτερο διάστημα ωρίμανσης, τότε αυτό δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο των 30 ετών.

Μία ακόμα επιλογή μπορεί να είναι η ετήσια μεταφορά στον προϋπολογισμό ή βαθιά, προκαταβολικά κουρέματα.

Όποια κι αν υπερτερήσει πάντως, τονίζει ότι η απόφαση ανήκει στην Ελλάδα και στους εταίρους της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top