ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νομοσχέδιο με τα μέτρα που έρχονται στη Βουλή!

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές σε ΦΠΑ και φορολογία

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νομοσχέδιο με τα μέτρα που έρχονται στη Βουλή!

Αρκετές αλλαγές στη φορολογία προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο star.gr, το βασικό σκέλος των μέτρων αφορά αλλαγές στον ΦΠΑ, την αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.

Το πολυνομοσχέδιο έχει τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM)» και υπογράφεται από τους υπουργούς: Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Βούτση, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Νίκο Παρασκευόπουλο και Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στο σχέδιο νόμου παρατίθεται και το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής, το οποίο αναλυτικά παραθέτει τα μέτρα που ζητούνται από την Ελλάδα στο δρόμο μιας συμφωνίας για χορήγηση νέου πακέτου βοήθειας από τον ESM.

Συγκεκριμένα, χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Το πρώτο είναι η κύρωση της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωζώνης, το δεύτερο αφορά τα φορολογικά μέτρα και το τρίτο τη ρύθμιση θεμάτων της νομοθεσίας της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται τρεις συντελεστές ΦΠΑ και ορίζονται ποια προϊόντα θα εντάσσονται στον καθένα, τροποποιείται ο συντελεστής φόρου εισοδήματος και το ποσοστό προκαταβολής, διευρύνεται ο φόρος πολυτελείας και αυξάνεται ο φόρος αλληλεγγύης και η έκτακτη εισφορά.

Παράλληλα, ρυθμίζονται θέματα για την ανεξαρτησία και τη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και ρυθμίζονται θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως η σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, η ένταξη όλων των Ταμείων και των τομέων επικουρικής Ασφάλισης στο ΕΤΕΑ και η αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης στις κύριες συντάξεις από 4% στο 6%.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο εδώ: Νομοσχέδιο.pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top