Μ. Σουλτς: «Ο Τσίπρας είναι ο πιο ισχυρός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών»

«Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις»

Μ. Σουλτς: «Ο Τσίπρας είναι ο πιο ισχυρός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών»

​Θαυμαστής του Α. Τσίπρα αναδεικνύεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ARD δήλωσε ότι είναι ο πιο ισχυρός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών.

Ο κ. Σουλτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει το παν - και πρέπει να το κάνει - για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη χώρα».

«Δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό το βήμα και να βρισκόμαστε σε έναν χρόνο πάλι εδώ και να συζητούμε», είπε και πρόσθεσε:

«Όλοι εκείνοι που έκλεισαν αυτή την συμφωνία, αλλά βεβαίως ειδικά η κυβέρνηση στην Αθήνα, έχουν την υποχρέωση να κάνουν το παν».

Ο κ. Σουλτς παραδέχθηκε ακόμα ότι η συμφωνία που πήρε ο Α. Τσίπρας είναι χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε να είχε πάρει πριν από δύο εβδομάδες αν είχε δεχθεί την πρόταση Γιούνκερ, όμως σημείωσε ότι είναι ένας ισχυρός πρωθυπουργός.

«Σίγουρα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά την στήριξη στο εσωτερικό. Αν υπάρχει κάποιος που είναι σε θέση να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις, τότε είναι εκείνος. Αν πει τώρα ότι θέλει να τις επιβάλει - και ενόψει του δράματος στη χώρα πρέπει να τις επιβάλει, το γνωρίζει και ο ίδιος - τότε πιστεύω ότι θα το κάνει, ιδίως αν στις επόμενες ώρες προσεγγίσει και πάλι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κερδίσει ένα ευρύ μέτωπο υποστήριξης για την γραμμή του και για την πολιτική του», είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top