Βόμβα από Handelsblatt: O Σόιμπλε πρότεινε παράλληλο νόμισμα για τη χρηματοδότηση γέφυρα

Χεράκι, χεράκι πάνε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και ο Γ. Βαρουφάκης

Βόμβα από Handelsblatt: O Σόιμπλε πρότεινε παράλληλο νόμισμα για τη χρηματοδότηση γέφυρα

​Τελικά ο Γ. Βαρουφάκης βρήκε το alter ego του στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, αφού όπως αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, ο κ. Σόιμπλε πρότεινε τη λύση του παράλληλου νομίσματος για να καλυφθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση, ύψους 7 δις για την Ελλάδα, σενάριο που όπως παραδέχθηκε και ο Γ. Βαρουφάκης, είχε προτείνει κι εκείνος στον Α. Τσίπρα για να αντιμετωπιστεί το κλείσιμο των τραπεζών.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρότεινε τα debt certificates, που είναι ένα είδος παράλληλου νομίσματος. Συγκεκριμένα, πρότεινε η Αθήνα να εκδώσει IOUs για να εξυπηρετήσει μέρος των εγχώριων υποχρεώσεών της, όμως , όπως τονίζουν αρκετοί ειδικοί αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για ένα παράλληλο νόμισμα.

gfdgf.jpg

Η Handelsblatt σημειώνει ότι τα IOUs δεν είναι κατάλληλα για το εξωτερικό χρέος και ότι ο Σόιμπλε πρότεινε τη λύση αυτή μόνο για να εξυπηρετήσει μέρος των εσωτερικών υποχρεώσεών της, δηλαδή μισθούς και συντάξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top