Δεν ψηφίζει η Αριστερή Πλατφόρμα την συμφωνία

Δεν παραιτούνται Π. Λαφαζάνης- Ζ.Κωνσταντοπούλου εκτός εάν…

Δεν ψηφίζει η  Αριστερή Πλατφόρμα την συμφωνία
Σε «οδηγία» προς τους προσκείμενους βουλευτές στην συγκεκριμένη εσωκομματική τάση φέρεται να έχει προχωρήσει η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας σε κάθε περίπτωση να μην υπερψηφίσουν στην Βουλή την συμφωνία με τους εταίρους που θα φέρει η κυβέρνηση προς έγκριση.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ.Στρατούλης, δεν θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, αλλά αφήνουν στην διακριτική ευχέρεια των βουλευτών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα να επιλέξουν αν θα ψηφίσουν «όχι» ή «παρών», ή αν θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Στρατούλης ψήφισαν «παρών» την Παρασκευή στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Ο κ. Λαφαζάνης δεν φέρεται να προτίθεται να παραιτηθεί πάντως από υπουργός, αλλά θα επανεκτιμήσει την στάση του αν του το ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει επίσης ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να την καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου και να της ζητήσει να παραιτηθεί.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top