Δεν ψηφίζει η Αριστερή Πλατφόρμα την συμφωνία

Δεν παραιτούνται Π. Λαφαζάνης- Ζ.Κωνσταντοπούλου εκτός εάν…

Σε «οδηγία» προς τους προσκείμενους βουλευτές στην συγκεκριμένη εσωκομματική τάση φέρεται να έχει προχωρήσει η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας σε κάθε περίπτωση να μην υπερψηφίσουν στην Βουλή την συμφωνία με τους εταίρους που θα φέρει η κυβέρνηση προς έγκριση.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ.Στρατούλης, δεν θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, αλλά αφήνουν στην διακριτική ευχέρεια των βουλευτών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα να επιλέξουν αν θα ψηφίσουν «όχι» ή «παρών», ή αν θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Στρατούλης ψήφισαν «παρών» την Παρασκευή στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Ο κ. Λαφαζάνης δεν φέρεται να προτίθεται να παραιτηθεί πάντως από υπουργός, αλλά θα επανεκτιμήσει την στάση του αν του το ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιμένει επίσης ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να την καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου και να της ζητήσει να παραιτηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top