Υπό έλεγχο από την Μέρκελ οι αντιδράσεις κατά της συμφωνίας από βουλευτές της

Ποιοι την επικρίνουν γιατί δεν ήθελαν νέα συμφωνία για την Ελλάδα

Μόνο ένα μέλος του προεδρείου του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άγγελας Μέρκελ εξέφρασε επιφυλάξεις για την συμφωνία στις Βρυξέλλες σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο. Η κ. Μέρκελ που πήγε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στην συνεδρίαση του κόμματός της έγινε δεκτή με χειροκροτήματα. Η συνεδρίαση της ολομέλειας της Γερμανικής Βουλής έχει καθορισθεί για την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη 16 Ιουλίου, θα συνεδριάσουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Η κ. Μέρκελ θα αμφισβητηθεί από μία μεγάλη ομάδα βουλευτών της, ίσως και 50 από του�� 311, αλλά θα έχει άνετη πλειοψηφία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου για το Star. Η συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής ορίσθηκε άλλωστε για την Παρασκευή, ώστε να έχουν ψηφισθεί τα προαπαιτούμενα στην Ελλάδα, αντίθετα οι Γάλλοι την έβαλαν την Τετάρτη.

Αυτοί πάντως που επικρίνουν την συμφωνία είναι το σύνολο των γερμανικών επιχειρηματικών και εξαγωγικών οργανώσεων και όσοι από τους βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματος συνδέονται μαζί τους. Ισχυρίζονται ότι δίνονται πολλά χρήματα σε μία χώρα που δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της και χωρίς αυτά τα χρήματα να πιάσουν τόπο.

Και μπορεί οι Γερμανοί να πέρασαν σχεδόν ό, τι ζητούσε ο κ. Σόιμπλε στο περίφημο έγγραφό του το Σάββατο το βράδυ, δεν πέρασαν όμως τη�� απειλή για Grexit.

Η κ. Μέρκελ προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτό το σημείο όπως και ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ, λέγοντας ότι αυτό θα γινόταν μόνο αν συμφωνούσε και η ελληνική πλευρά.

Εκείνο που προκαλεί σκεπτικισμό είναι κυρίως η δυνατότητα να υλοποιήσει το ελληνικό κράτος ένα τεράστιο έργο. Πρόκειται, είπε σήμερα ένας βουλευτής των χριστιανοδημοκρατών, για μια επανίδρυση του ελληνικού κράτους. Την πρώτη φορά είχαν προσπαθήσει οι Βαυαροί να το ιδρύσουν το 1830, με την ενθρόνιση του Όθωνα και τα γνωστά αποτελέσματα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top