Ολοκληρώθηκε το Eurogroup-Ντάισελμπλoυμ:"Η διαπραγμάτευση της συμφωνίας θα χρειαστεί 1 μήνα"

Επανεξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης ο Γερούν

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup-Ντάισελμπλoυμ:"Η διαπραγμάτευση της συμφωνίας θα χρειαστεί 1 μήνα"

​Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου εξετάστηκε η δυνατότητα μιας χρηματοδότησης γέφυρας για την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν συμμετείχε στην σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, επέστρεψε στην Αθήνα, ώστε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, να διαχειριστεί την εσωτερική κατάσταση δεδομένου ότι η συμφωνία πρέπει να πάει τάχιστα στην Βουλή. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γιώργος Χουλιαράκης.

«Είχαμε μια σύντομη συζήτηση για την Ελλάδα. Εξετάσαμε τις επιλογές για ένα δάνειο-γέφυρα» είπε αμέσως μετά την συνεδρίαση ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, εκφράζοντας την ελπίδα «το ελληνικό κοινοβούλιο να υπερψηφίσει το πακέτο».

Σύμφωνα με τον κ.Ντάισελμπλουμ, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Πέμπτη.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, η διαπραγμάτευση της νέας συμφωνίας μπορεί να χρειαστεί 4 εβδομάδες.

«Πριν το δημοψήφισμα μιλούσαμε για επιμήκυνση προγράμματος, τώρα για ένα εντελώς νέο πρόγραμμα. Δεν έχει νόημα να δανείζουμε μία χώρα και τα βαθύτερα προβλήματα να παραμένουν» πρόσθεσε ο ίδιος .

Για 2, 5 χρόνια ακόμη πρόεδρος του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ

daiselbloom_1.jpg

Εν τω μεταξύ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Ντάισελμπλουμ θα είναι πρόεδρος του Eurogroup για τα επόμενα 2,5 χρόνια με ομόφωνη απόφαση των μελών του Συμβουλίου.

Δείτε ΕΔΩ τι δήλωσαν νωρίτερα οι Μοσκοβισί, Σαπέν,Στουμπ και Σέλινγκ

��αζίμιρ: Σκληρός ο συμβιβασμός για την Ελλάδα

Καζίμιρ,.jpg
Ο συμβιβασμός είναι σκληρός για την Αθήνα εξαιτίας των αποτελεσμάτων της... «Ελληνικής Άνοιξης».Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Καζίμιρ, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες σπαταλήθηκαν χρήματα και εμπιστοσύνη» συνέχισε ο κ.Καζίμιρ, ο οποίος ωστόσο λίγο αργότερα απέσυρε το μήνυμα του που είχε ανεβάσει στο twitter περί Ελληνικής Άνοιξης, αφού υπήρξαν αντιδράσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top