Μέχρι την Παρασκευή η ψηφοφορία για το ελληνικό πρόγραμμα στην Αυστρία

Προϋπόθεση να έχουν ψηφιστεί οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Μέχρι την Παρασκευή η ψηφοφορία για το ελληνικό πρόγραμμα στην Αυστρία

​Η αυστριακή Βουλή θα αποφασίσει πιθανόν την ερχόμενη Πέμπτη ή την Παρασκευή για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, όπως προβλέπει σημερινή σχετική πρόταση της Προέδρου της, Ντόρις Μπούρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η Ελληνική Βουλή εγκρίνει στην ολομέλειά της μεθαύριο, Τετάρτη, τις απαιτούμενες από τους εταίρους της Ευρωζώνης μεταρρυθμίσεις, θα μπορούσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ - με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση στο αυστριακό υπουργικό συμβούλιο - να καταθέσει την Τετάρτη στη Βουλή, μια πρόταση απόφασης για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Νωρίτερα, πάντως προσερχόμενος στο Eurogroup όπου θα συζητηθεί η χρηματοδότηση – γέφυρα για να μπορέσει η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της και οι εναλλακτικές για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει λεφτά αν δεν κάνει πρώτα μεταρρυθμίσεις .

Χανς Γεργκ Σέλινγκ.jpg

«Υπάρχουν εξειδικευμένα προβλήματα. Θα ακούσουμε με πολύ προσοχή τις προτάσεις. Η εκταμίευση θα γίνει μόνο αν η ελληνική πλευρά προβεί σε μεταρρυθμίσεις» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Η κυβέρνηση δεν υλοποιούσε τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση Grexit».

Εκτός της Αυστρίας, τη συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ΕSM, πρέπει να επικυρώσουν τα Κοινοβούλια σε άλλες πέντε χώρες της Ευρωζώνης: Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβακία, Εσθονία και Φινλανδία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top