Με το σακάκι του στον ώμο επέστρεψε στο Μαξίμου ο Τσίπρας-Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Σχεδόν όλοι οι υπουργοί μαζί στο γραφείο του για σύσκεψη-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με το σακάκι του στον ώμο επέστρεψε στο Μαξίμου ο Τσίπρας-Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Νέες μάχες στην Ελλάδα καλείται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε κρατώντας το σακάκι του στον ώμο, στο Μέγαρο Μαξίμου εξουθενωμένος από την εξαντλητική, πιεστική, 17ώρη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, η οποία κατέληξε σε συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

tsipras2.jpg

Φορώντας... σκούρο κουστούμι και λευκό πουκάμισο, ο πρωθυπουργός χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, με το που γύρισε από τις Βρυξέλλες πήγε κατευθείαν στο γραφείο του, όπου αυτή την ώρα συνεδριάζει με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο (ΥΠΟΙΚ), Αλέκο Φλαμπουράρη (υπουργός Επικρατείας), Πάνο Σκουρλέτη (Υπουργός Εργασίας), Τέρενς Κουίκ (Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό) και Νάντια Βαλαβάνη (αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ) για τα μέτρα που πρέπει να περάσουν από την Βουλή ,το αργότερο ως την Τετάρτη. Στην σύσκεψη εκλήθησαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κορωνάκης.

tsiprass.jpgtsipras5.jpg

Στο Μαξίμου βρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα έχει και κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Α.Τσίπρα.

Νωρίτερα, κάτι μηνύματα του κ.Καμμένου στο twitter προκάλεσαν ερωτήματα για την στάση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ότι αφορά την ψήφιση ή όχι της συμφωνίας.

Με νεότερη ανάρτηση του πάντως ο κ.Καμμένος επεσήμανε προς όλους «μην βιάζετε να βγάλετε συμπεράσματα, τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Την ίδια ώρα, φουντώνουν τα σενάρια και οι φήμες για ανασχηματισμό, τον οποίο προανήγγειλε ο Τέρενς Κουίκ, ιδίως μετά την στάση την Παρασκευή στην Βουλή των Υπουργών, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, οι οποίοι δεν παρείχαν εξουσιοδότηση στην Κυβέρνηση για την συμφωνία, αλλά και της σκληρής υποδοχής της συμφωνίας από την Αριστερή Πλατφόρμα - της οποίας ηγείται ο Λαφαζάνης -, στελέχη της οποίας ζητούν ευθέως την οργάνωση σχεδίου για επιστροφή στην δραχμή. Μεταξύ αυτών και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος χθες καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την Σύνοδο Κορυφής.

Ενώ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι βουλευτές εμφανίζονται πως δεν θα ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα στην Βουλή, το Ποτάμι εμφανίστηκε σήμερα έτοιμο για «συνεννόηση σε ότι αφορά την πρόταση προσώπων και πολιτικών» για ένταξη στο κυβερνητικό πλάνο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνει λόγο για την ανάγκη να επιδειχθεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Φώφη Γεννηματά επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη κι ότι η Κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top