Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα πήρε μια ανάσα - Στηρίζει Τσίπρα ο Θεοδωράκης – Χρησμός Καμμένου

Οι πρώτες αντιδράσεις για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης

Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα πήρε μια ανάσα - Στηρίζει Τσίπρα ο Θεοδωράκης – Χρησμός Καμμένου

Για «ανάσα» που πήρε η χώρα έκανε λόγο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχολιάζοντας τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.

«Όπως επισημάναμε στη Βουλή, δυστυχώς καταλήξαμε στο "και πέντε" να έχουμε επιλογή ανάμεσα σε συμφωνία ή μη συμφωνία, που θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή. Με την επιλογή της συμφωνίας, η Ελλάδα πήρε μία ανάσα, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσπαθήσει να ξαναβρεί το βηματισμό της μέσα στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στις 14.00, εξάλλου, θα συνεδριάσει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.

Θεοδωράκης: Ο στόχος επετεύχθη

«Ο στόχος επετεύχθη. Η χώρα κρατήθηκε στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την τελευταία του υπόσχεση σε πείσμα όλων αυτών που ήθελαν να επιστρέψουμε στη δραχμή» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και την ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας.

«Η συμφωνία άργησε πολύ, περιλαμβάνει επώδυνες ρυθμίσεις και θα απαιτήσει δυστυχώς νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά όμως ας το κάνουμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη. Για την Ελλάδα και τα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Το αινιγματικό tweet του Π. Καμμένου μετά από τη συμφωνία

Με ένα αινιγματικό tweet σχολίασε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Καμμένος ανέβασε στο Twitter τη φωτογραφία μιας κλαμένης γυναίκας, πάνω στην οποία αναγράφεται: «μόνο εάν σταθούμε όρθιοι στη μοίρα θα σκοτώσουμε το θάνατο».

anel;.jpg

Με αυτόν τον τρόπο, ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα απέφυγε να πάρει θέση ανοιχτά για τη στάση που θα κρατήσει, όμως ο… «χρησμός» στο Twitter φαίνεται ότι παραπέμπει μάλλον σε στήριξη της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top