Το «αύριο» της συμφωνίας: Τα επόμενα βήματα

Τριετές δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Με ενθουσιασμό χαιρετίστηκε από όλους τους ηγέτες της ευρωζώνης η συμφωνία με την Ελλάδα αφού απομακρύνει τα σύννεφα του Grexit αλλά και την διαίρεση της Ευρώπης.

Μετά τη συμφωνία, η οποία θα ανέρχεται σε βοήθεια ύψους 86 δισ. ευρώ όπως επεσήμανε η Άνγκελα Μέρκελ, ακολουθούν ταχύτατες εξελίξεις καθώς η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ρευστότητα αλλά και χρηματοδοτική βοήθεια.

Το πρώτο βήμα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση είναι ο ταχύτατος ανασχηματισμός μετά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες.

Τα επόμενα βήματα που ακολουθούν είναι:

- Χορήγηση ELA από την ΕΚΤ, που θα δώσει πολύτιμη ανάσα ρευστότητας, την ώρα που «στεγνώνουν» τα ΑΤΜ. Εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ

- Ψήφιση έως την Τετάρτη από τη Βουλή των προαπαιτούμενων που ζητούν οι δανειστές

- Έγκριση από τα ξένα κοινοβούλια της νέας βοήθει��ς για την Ελλάδα

- Χορήγηση χρηματοδοτικού προγράμματος στην Ελλάδα για τις ανάγκες αποπληρωμής σε ΕΚΤ και ΔΝΤ τον Ιούλιο και Αύγουστο

- «Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση των τραπεζών με 10 δισ. ευρώ (από τα συνολικά 25 δισ. ευρώ που θα είναι διαθέσιμα μέσω του ταμείου δημόσιας περιουσίας) αλλά και εκταμίευση του πρώτου πακέτου από το επενδυτικό πρόγραμμα Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top