Ντόμινο: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό

Οι αποφάσεις εξαρτώνται (και) από τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες

Ντόμινο: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό

Αναπόφευκτες είναι οι μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις από την ψηφοφορία στη Βουλή αλλά και τις δύσκολες αποφάσεις στις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.

Ο ανασχηματισμός θεωρείται δεδομένος, με την απομάκρυνση των δύο υπουργών (Λαφαζάνης-Στρατούλης) που δεν έδωσαν στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση για τη συμφωνία να θεωρείται βέβαιη. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι θα είναι ευρύτατος, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη σήμερα να το επιβεβαιώνει μιλώντας για «αναγκαία ανασύνθεση της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός θα κινηθεί με γοργούς ρυθμούς ώστε να ξεκαθαρίσει πόση κοινοβουλευτική δύναμη θα μείνει για να στηρίζει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες καθώς είναι άμεση ανάγκη να περαστούν τα προαπαιτούμενα των δανειστών από τη Βουλή ως την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει σήμερα τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ ανοικτό θεωρείται το ενδεχόμενο να συγκληθεί και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια ώρα, υπάρχει και το μείζον πρόβλημα της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία το βράδυ της Κυριακής μέσω κύκλων της αρνήθηκε οποιοδήποτε σενάριο παραίτησης.

«Ολοφάνερα υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τις θέσεις και προτάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος» δήλωσε για το θέμα ο κ. Παπαδημούλης. Δεδομένου, πάντως, του ασφυκτικού πλαισίου για την υπερψήφιση του πακέτου δεσμεύσεων της Ελλάδας, το σενάριο της πρότασης μομφής μάλλον απομακρύνεται καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος κοινοβουλευτικός χρόνος.

Δείτε ΕΔΩ τα μέτρα-φωτιά που ζητούν να ψηφιστούν οι δανειστές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top