"Κείμενο τέρας" το προσχέδιο του Eurogroup λέει η κυβέρνηση

Για "εικονικό πνιγμό" του Α. Τσίπρα έκανε λόγο κορυφαίος αξιωματούχος- Πρώτη ανάρτηση: 19:45

"Κείμενο τέρας" το προσχέδιο του Eurogroup λέει η κυβέρνηση

"Κείμενο - τέρας" χαρακτήρισε η ελληνική πλευρά το προσχέδιο του Eurogroup με τα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, την ώρα που ο πρωθυπουργός επιδιδόταν σε ένα σκληρό μπρα ντε φέρ με τους Ευρωπαίους εταίρους για να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την Ελλάδα.

Η Σύνοδος Κορυφής που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής διακόπηκε κάποια στιγμή για να πραγματοποιηθεί μια τετραμερής συνάντηση ανάμεσα στον Α. Τσίπρα, τον Φ. Ολάντ, την Α. Μέρκελ και τον Ντ. Τουσκ.

«Ζητήσαμε εξουσιοδότηση από τη Βουλή, για λόγους αξιοπιστίας. Όμως αυτή πρέπει να είναι αμφίδρομη. Αξιοπιστία δεν σημαίνει να φορτώνετε τη συμφωνία με περαιτέρω απαιτήσεις», φέρεται να είπε ο Α. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο να μην πάρει πίσω η κυβέρνησή του όσα έχει νομοθετήσει τους έξι μήνες διακυβέρνησής του.

Επέμεινε επίσης να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στις καταγραφές για το ελληνικό χρέος και όχι μία ακόμα αναφορά σαν εκείνη του 2012 και τέλος φέρεται να είπε στην Α. Μέρκελ και στον Φ. Ολάντ, ότι ζητούν από την Ελλάδα γη και ύδωρ, όμως δεν υπάρχει πρόβλεψη για να αποκατασταθεί η ρευστότητα.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί η Αθήνα να περιμένει την ψήφιση νόμων έως την Τετάρτη για να ανοίξει και πάλι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, ώστε να αποκατασταθεί έστω και εν μέρει η ρευστότητα στις τράπεζες.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο συντάκτης του βρετανικού Guardian Ίαν Τρέινορ, κορυφαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για "εκτεταμένο εικονικό πνιγμό" του Α. Τσίπρα από την Α. Μέρκελ, τον Φ. Ολάντ και τον Ντ. Τουσκ, καθώς του τέθηκε το εξής δίλημμα: "ή θα γίνεις λειτουργικό κομμάτι της ευρωζώνης, συμφωνώντας να εφαρμόσεις άμεσα τις μεταρρυθμίσεις που σου ζητώνται ή η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ και θα δεις τις τράπεζες της να καταρρέουν"!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top