Άδειασε τον Σόιμπλε ο Σουλτς: «To Grexit δεν αποτελεί επιλογή»

«Απόψε πρέπει να υπάρξει η φόρμουλα για συμφωνία»

Άδειασε τον Σόιμπλε ο Σουλτς: «To Grexit δεν αποτελεί επιλογή»

Ότι απόψε πρέπει να «υπάρξει η φόρμουλα για συμφωνία» τόνισε για ακόμη μία φορ�� ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες.

«Υπάρχουν κάποιες σκληρές και κάποιες πιο συνεργάσιμες χώρες στο θέμα της Ελλάδας. Κάποιες χώρες κατανοούν την κατάσταση στην Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης θέλουν να παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα, αλλά το ζήτημα είναι οι επιλογές του προγράμματος. Δεν μπορώ να πω πως είμαστε υπερβολικά αυστηροί με τους Έλληνες. Απόψε πρέπει να βρούμε μία φόρμουλα», ανέφερε.

Την ίδια ώρα ο Σουλτς απάντησε στο σχέδιο Σόιμπλε για πενταετές Grexit, τονίζοντας πως η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πιστεύει πως το Grexit δεν αποτελεί επιλογή.

«Φάνηκε πως βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, θα προχωρήσουμε με την ευρωζώνη και την ΕΕ με κοινό πνεύμα ή κάτι σήμερα θα διαλυθεί, αυτό το ερώτημα τίθεται, αυτό είπα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο», πρόσθεσε.

«Πιστεύω πως σήμερα το βράδυ πρέπει να υπάρξει μια απόφαση, ελπίζω εποικοδομητική, απόφαση η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη», τόνισε και συμπλήρωσε πως «η άλλη λύση θα ήταν να ζήσουμε καταστροφικές καταστάσεις στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top