Σφοδρή επίθεση Πιτέλα εναντίον Σόιμπλε: «Είναι ανεύθυνος. Παίζει πολιτικά παιχνίδια»

Εναντίον του Γερμανού ΥΠΟΙΚ και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Β. Φάινμαν - Πρώτη ανάρτηση: 17:57

Σφοδρή επίθεση Πιτέλα εναντίον Σόιμπλε: «Είναι ανεύθυνος. Παίζει πολιτικά παιχνίδια»

​Λάβρος εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ήταν ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

Ο κ. Πιτέλα, δεν δίστασε μέσω Twitter να κατηγορήσει τον Β. Σόιμπλε για πολιτικά παιχνίδια που έχουν στόχο το Grexit.

«Ο κ. Σόιμπλε είναι ανεύθυνος. Τα πολιτικά του παιχνίδια έχουν στόχο το Grexit. Βάζει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε ο κ. Πιτέλα, ενώ νωρίτερα είχε ανεβάσει φωτογραφία από τη Σύνοδο των ηγετών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών γράφοντας:

«Στη Σύνοδο του PES για να πούμε ξανά “όχι” στο Grexit. Τα κόλπα του Σόιμπλε δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ΕΕ».

Β. Φάινμαν: «Ανεύθυνη η στάση το να φέρνουμε προτάσεις για προσωρινή έξοδο μέλους της Ευρωζώνης»

Μέχρι και ο μειλίχιος Αυστριακός Καγκελάριος Β. Φάιμαν,βγήκε από τα ρούχα του με την απαίτηση του Β. Σόιμπλε να συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup μια ρήτρα που θα προβλέπει Grexit σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Ανεύθυνη η στάση το να φέρνουμε προτάσεις για προσωρινή έξοδο μέλους της Ευρωζώνης. Είναι όροι που πρέπει να εκπληρωθούν και τις επόμενες ώρες - δεν θέλω να πω ότι είμαι α��σιόδοξος- αλλά πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες να πάμε καλά. Σήμερα θα είναι μια πολύ αποφασιστική συζήτηση», δήλωσε ο κ. Φάινμαν προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Κάτριν Γκέρινγκ - Έκαρτ και 'Αντον Χοφράιτερ: «Η συμπεριφορά του Σόιμπλε είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και αντισυνταγματική»

Tην ίδια ώρα, έντονη κριτική στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πρόταση περί «προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» άσκησαν και οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων, Κάτριν Γκέρινγκ - Έκαρτ και 'Αντον Χοφράιτερ, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα.

«Η συμπεριφορά του Σόιμπλε είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά και αντισυνταγματική», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους και πρόσθεσαν ότι ο κ. Σόιμπλε θα έπρεπε να έχει ενημερώσει για μια τέτοια πρόταση το γερμανικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top