Ο χάρτης των συμμαχιών: Ποιες χώρες μας στηρίζουν και ποιες είναι σκληροί αντίπαλοι

Ο… στρατηγός Ντάισελμπλουμ παραμένει ουδέτερος

Σε δύο (ή μάλλον, τρία αν συνυπολογιστούν και οι ουδέτεροι) έχει χωριστεί η Ευρώπη γύρω από το ελληνικό ζήτημα.
«Είναι ξεκάθαρο το ρήγμα στην Ευρώπη. Ολοένα και μεγαλώνει και ξαφνικά η Γερμανία έχει λιγότερους συμμάχους στο πλευρό της» αναφέρει η Welt σε δημοσίευμά της, που εξηγεί ότι μέχρι πριν από μία εβδομάδα ήταν 18 χώρες απέναντι στην Ελλάδα.
590_7fd292a8b667e7b8f65828f55fb65ae9.jpg
Η γερμανική εφημερίδα διαμορφώνει τον χάρτη των συμμαχιών:
Οι «αντίπαλοι» της Ελλάδας
Όπως αναφέρει η Welt, η Γερμανία ηγείται των χωρών αυτών ωστόσο δεν έχει την πιο σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα!
Οι χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία), η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Σλοβακία και η Σλοβενία ανήκουν στον μπλοκ των χωρών που φλερτάρουν με την ιδέα του Grexit. Μεταξύ των χωρών που είναι έτοιμες για ένα Grexit βρίσκεται και το Βέλγιο.
Οι φίλοι της Ελλάδας
Οι σύμμαχοι της Αθήνας είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ζητούν μια συμφωνία τώρα ή έστω τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Οι ��υδέτεροι
Υπάρχουν και οι χώρες που δεν συντάσσονται με καμία πλευρά. Μεταξύ αυτών είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Μάλτα (η οποία ωστόσο χθες σκλήρυνε τη στάση της),το Λουξεμβούργο και η Αυστρία. Στους ουδέτερους ανήκει και ο… στρατηγός της μάχης στο Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top