Αποκάλυψη STAR: Οι Φινλανδοί μπλοκάρουν το Εurogrοup!

Λένε «όχι» σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Αποκάλυψη STAR: Οι Φινλανδοί μπλοκάρουν το Εurogrοup!

Την αποκάλυψη ότι η Φινλανδία θα μπλοκάρει το Eurogroup, όπερ και εγένετο, έκανε η Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ φαίνεται πως συναντά τοίχο από τη φινλανδική Βουλή καθώς όλα τα κόμματα είναι αντίθετα σε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα ή σε κούρεμα στο ελληνικό χρέος, εκτός από την φινλανδική αριστερά!

Όπως αναφέρουν φινλανδικά μέσα, ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ Αλεξάντερ Στουμπ είχε τηλεδιάσκεψη πριν το Eurogroup με αρμόδια Επιτροπή του φινλανδικού κοινοβουλίου, όπου ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει συναίνεση για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα!

Επισημαίνεται, μάλιστα, από τα φιλανδικά ΜΜΕ, ακόμη κι αν συναινέσει ο Στουμπ σε νέο πακέτο προς την Ελλάδα, αυτό πιθανότατα δεν θα περάσει από το κοινοβούλίο της χώρας τους καθώς ήδη , ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι, ο οποίος αντιτίθεται σθενάρα σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα, σκέφτεται σε αυτή την περίπτωση να αποσύρει το κόμμα του, ��ο Finns Party, από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι αυτό που είπε αξιωματούχος της φινλανδικής κυβέρνησης σε μέσα της πατρίδας του, πως η Φινλανδία θα πει «όχι» σε βοήθεια στην Ελλάδα «ακόμη κι αν μείνει η τελευταία χώρα που αντιτίθεται»!

Την αποκάλυψη της Μάρας Ζαχαρέα επιβεβαίωσε λίγες ώρες μετά και Φινλανδός ανταποκριτής, τονίζοντας πως έχει η κυβέρνηση της Φινλανδίας δεν θα δεχθεί νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

finish.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top